Ishavskraft: Strømprisen ned 30%

ishavskraft

Januar ble en dyr måned for norske strømforbrukere. Sammenlignet med samme tid i fjor har prisen steget med 20 øre/kWh. Februar startet også med høy pris, men nå vil prisene stupe. De siste par ukene har prognosene vist at prisen for mars har falt med nesten 30%. 

– Det er flere faktorer som til sammen trekker prisene ned. Vinteren har sluppet taket og vi opplever mildere vær. Med stigende temperaturer gir det mindre behov for oppvarming og dermed et lavere forbruk. Når folk skrur ned på varmen faller også forbruket. I tillegg har prisene falt i våre naboland på grunn av nedadgående kullpriser og ikke minst et kraftig fall i utslippskvotene for CO2, forteller handelssjefen i Ishavskraft, Tom Eirik Olsen.

– Tiden fremover ser lys ut, prisene vil knapt overstige 40 øre/kWh de neste to ukene. Videre vil vi ikke oppleve priser på over 40 øre/kWh før til neste vinter. Med dette prisfallet venter vi nå at norske forbrukere totalt sett, vil få en lavere strømregning for 2019 enn det de fikk i 2018. Resten av året ligger an til å bli nesten 1000 kroner billigere enn tilsvarende periode i fjor, fortsetter Tom Eirik Olsen. Vi er imidlertid åpne for at en værendring mot kaldt og tørrere vær kan øke prisene noe, men utsiktene akkurat nå tilsier ikke dette.

Det er ikke bare gladnyheter for 2019, det er også forventet videre fall til neste år med ytterligere 700 – 800 kroner billigere strøm, ifølge handelsbordet til Ishavskraft. Tallene er basert på en privatkunde med et gjennomsnittlig strømforbruk. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.