ishavskraft

Senja har en kraftfull historie – Nå skrives det historie på nytt

Som først i Europa og nummer to i verden bygde folket på Senja et lite vannkraftverk i 1882. Kraftverket skulle forsyne gruvearbeiderne på Hamn Nikkelverk med strøm til belysning. Denne nyskapningen satte... Les mer »
ishavskraft

Ishavskraft: – Billig strømvinter i vente

– Store nedbørsmengder og mildvær er årsaken til lave prisutsikter denne vinteren, sier Tom Eirik Olsen, handelssjef i Ishavskraft. Denne vinteren venter Ishavskraft prisfall og stabilt lave priser. Vintermånedene januar til mars... Les mer »
ishavskraft

Rekordsvak krone gir nordmenn dyrere strøm

Mens turistnæring og eksportselskaper i Norge profiterer på svak krone, blir norske forbrukere skadelidende. Dyrere utenlandsferier og varer fra utlandet er velkjente følger av svak krone, men det begrenser seg ikke til... Les mer »
ishavskraft

Ishavskraft: – Nord-Norge får den rimeligste strømmen

Vi går mot vinter og i takt med at temperaturene faller går kraftforbruket opp. Det økte forbruket gjør at prisen øker. Olav Grunde Lauvdal, porteføljeforvalter i Ishavskraft, kommer likevel med en gladnyhet.  – I... Les mer »
Ishavskraft

VIDEO: Ishavskraft kåret North Agency som Miljøprisvinner 2019

Ishavskraft miljøpris er tenkt utdelt årlig til én bedrift som har gjort ett eller flere gode miljøvalg, til inspirasjon for andre bedrifter. Prisen skal kunne bidra til å spre engasjement rundt miljøarbeid... Les mer »
ishavskraft

Kun 9% av norske strømkunder velger fornybart, mens den rene norske vannkraften selges til utlandet

NVE dokumenterer at 98 % av kraften som produseres i Norge er fornybar. Undersøkelser viser også at nordmenn flest tror de kjøper strøm fra fornybare kilder som vann- og vindkraft. Likevel er... Les mer »
strøm energi

– Omstridte utenlandskabler har gjort strømmen billigere for norske strømkunder

I vinter opplevde norske strømkunder rekordhøye strømregninger. I uke 4 nådde spotprisen høyeste pristopp i år, men siden det har prisene bare falt. Mye er takket være de omstridte kraftkablene som knytter... Les mer »
ishavskraft

Ishavskraft: Strømprisen ned 30%

Januar ble en dyr måned for norske strømforbrukere. Sammenlignet med samme tid i fjor har prisen steget med 20 øre/kWh. Februar startet også med høy pris, men nå vil prisene stupe. De... Les mer »
ishavskraft

Svak kronekurs gir høyere strømregning

Norske strømkunder opplevde rekordhøye strømregninger i 2018. Nå kan en svakere norsk kronekurs gjøre prisene på strøm enda høyere i 2019. – Hvis vi ser på eurokursen de siste 16 årene og... Les mer »