Innspillingen av «Atlantic Crossing» er i havn

nrk

Den sju måneder lange innspillingen av NRKs kommende storsatsing «Atlantic Crossing» ble nylig avsluttet på Honnørbrygga i Oslo. På den siste opptaksdagen gjenskapes gledesscenene 7. juni 1945, da kongefamillien returnerte til Norge etter fem år i landflyktighet.

Dramaserien «Atlantic Crossing» følger kronprinsesse Märtha (Sofia Helin) gjennom årene på flukt i USA og  hennes personlige og politiske oppvåkning.

Cinenord, som produserer serien for NRK, startet innspillingen i desember 2018. De siste ukene er det blant annet gjort opptak i Stavanger-området, før den aller siste scenen altså spilles inn i Oslo i dag, 27. juni.

– Det er vanskelig å beskrive den magiske følelsen av å se manuset komme til live foran kameraet de siste syv månedene, sier regissør og manusforfatter Alexander Eik. – Det har vært en lang og eventyrlig reise som nå ender der historien også ender – med kongefamiliens hjemkomst på Honnørbrygga i Oslo. Akkurat nå føler jeg meg glad og lettet over å ha kommet i havn, bokstavelig talt, med mitt livs hittil største faglige utfordring, sier Eik.

NRKs prosjektredaktør Tone Rønning gleder seg til den ufortalte historien om kronprinsessen får møte sitt publikum. – Kronprinsesse Märtha var privilegert, men allikevel flyktning og alene om ansvaret for tre små barn. Reisen gav henne en ny rolle og ny innsikt, og det ble hennes politiske oppvåkning. Det er ikke fortalt mange historier om kvinner under 2.verdenskrig. Nå forteller vi en av dem, sier Rønning.

Atlantic Crossing» er på 8 episoder og får premiere på NRK tidligst på nyåret 2021.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.