Ikke vent som folk flest – Forny passet ditt nå!

codan forsikring

Nå er det mye ledig kapasitet på passkontorene. – Unngå passkøene til våren, og forny passet nå, sier Bekim Olomani, leder for passavsnittet i Oslo politidistrikt.

Før sommeren var det passkrise i hele landet, med lang ventetid for fornyelse av pass. Nå har passkontorene ledig kapasitet, og oppfordrer befolkningen til å sjekke passet allerede nå.

– Erfaringsmessig er det størst pågang på passkontorene våre i forbindelse med skolens ferier. Det er følgelig minst pågang i etterkant av skolens ferier og frem til det nærmer seg til neste ferietid, sier Bekim Olomani.

Les også:  Mange unge betaler for å slippe depositum

Annika Persson er skadedirektør hos Codan Forsikring. Hun forteller om flere fortvilte kunder som lurte på hva de skulle gjøre dersom de ikke fikk fornyet passet i tide.

– Det løste seg for kundene vi snakket med, alle fikk pass. Det er likevel greit å vite at du ikke får dekket dette på reiseforsikringen din, sier Annika Persson.

– Sjekk passet før du bestiller reise. Med passkrisen friskt i minne, anbefaler vi å fornye passet allerede nå, sier Persson.

Les også:  Mange unge betaler for å slippe depositum

Det er mulig å søke om nytt pass ett år før passets utløpsdato, ettersom det er enkelte land som krever at passet er gyldig en viss tid etter hjemreise. Noen land krever 6 måneders gyldighetstid etter returdato. Det er opp til den enkelte å undersøke hva som er gjeldende for landet de skal til.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.