Ikke vent som folk flest – Forny passet ditt nå!

codan forsikring

Nå er det mye ledig kapasitet på passkontorene. – Unngå passkøene til våren, og forny passet nå, sier Bekim Olomani, leder for passavsnittet i Oslo politidistrikt.

Før sommeren var det passkrise i hele landet, med lang ventetid for fornyelse av pass. Nå har passkontorene ledig kapasitet, og oppfordrer befolkningen til å sjekke passet allerede nå.

– Erfaringsmessig er det størst pågang på passkontorene våre i forbindelse med skolens ferier. Det er følgelig minst pågang i etterkant av skolens ferier og frem til det nærmer seg til neste ferietid, sier Bekim Olomani.

Annika Persson er skadedirektør hos Codan Forsikring. Hun forteller om flere fortvilte kunder som lurte på hva de skulle gjøre dersom de ikke fikk fornyet passet i tide.

– Det løste seg for kundene vi snakket med, alle fikk pass. Det er likevel greit å vite at du ikke får dekket dette på reiseforsikringen din, sier Annika Persson.

– Sjekk passet før du bestiller reise. Med passkrisen friskt i minne, anbefaler vi å fornye passet allerede nå, sier Persson.

Det er mulig å søke om nytt pass ett år før passets utløpsdato, ettersom det er enkelte land som krever at passet er gyldig en viss tid etter hjemreise. Noen land krever 6 måneders gyldighetstid etter returdato. Det er opp til den enkelte å undersøke hva som er gjeldende for landet de skal til.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.