Ikke streik: Økt kjøpekraft og ekstra løft til lavlønte

penger

Meklingen i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO gir økt kjøpekraft til alle og ekstra lønnsløft for de lavest lønte. Dermed ble det ikke streik fra mandag 1. april.

– Vi er godt fornøyd med resultatet, og glad for at vi kom til enighet, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, etter at meklingen i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO ble avsluttet kl. 13.30 i dag.

– Vi har sikret arbeidstakerne økt kjøpekraft og et ekstra lønnstillegg til de lavest lønte. Oppgjøret bidrar til utjevning og har klar likelønnsprofil, sier LO-lederen.

– Våre medlemmer har tatt ansvar i dårlige tider, nå var det deres tur til å få sin del av kaka, sier han og legger til at dette er det beste resultatet på mange år.

Meklingsresultatet innebærer at alle som omfattes av oppgjøret, får et generelt tillegg på kr. 2,50 pr time, dvs kr. 4 875,- i året. I tillegg blir det gitt et ekstra lønnstillegg på kr. 2,- pr time, dvs kr. 3 900,- i året til alle på flere overenskomster.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.