Ikke høyere brannrisiko for elbiler

Norsk elbilforening

Gjensidige forsikring tar feil. Det er ingen større grunn til at elbilister skal frykte brann enn de som kjører bensin- eller dieselbiler.

 – At Gjensidige slår mynt på den tragiske brannen ved Sola flyplass er trist. Det er svært sjelden at det brenner i elbilbatterier, noe som også er bekreftet av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Les også:  20 hjemmeulykker i Nordland hver dag frem mot jul

Bu stiller seg undrende til at Gjensidiges kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad tidlig var ute med å kommentere gårsdagens brann på Sola, og rettet søkelyset mot at elbiler utgjør stor brannfare.

 – Det er uheldig at Gjensidige, før man visste årsaken til brannen, skapte et inntrykk av at elbiler er utrygge brannbomber. Tvert om er det vanskelig å starte brann i et elbilbatteri med ytre varmekilder. Eventuelle branner i batterier utvikler seg også saktere og brannenergien er mindre. Men elbiler brenner annerledes. Derfor er det viktig at brannvesenet har kompetanse på elbiler, fastslår Bu.

Les også:  Ny undersøkelse: Vil bruke mer på forsvar

Bu mener det er på sin plass å frykte brann i parkeringshus og fellesgarasjeanlegg med de store konsekvensene gårsdagens brann på Sola viste, men den frykten bør gjelde alle biler – siden alle biler kan brenne.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.