Ikke høyere brannrisiko for elbiler

Norsk elbilforening

Gjensidige forsikring tar feil. Det er ingen større grunn til at elbilister skal frykte brann enn de som kjører bensin- eller dieselbiler.

 – At Gjensidige slår mynt på den tragiske brannen ved Sola flyplass er trist. Det er svært sjelden at det brenner i elbilbatterier, noe som også er bekreftet av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Bu stiller seg undrende til at Gjensidiges kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad tidlig var ute med å kommentere gårsdagens brann på Sola, og rettet søkelyset mot at elbiler utgjør stor brannfare.

 – Det er uheldig at Gjensidige, før man visste årsaken til brannen, skapte et inntrykk av at elbiler er utrygge brannbomber. Tvert om er det vanskelig å starte brann i et elbilbatteri med ytre varmekilder. Eventuelle branner i batterier utvikler seg også saktere og brannenergien er mindre. Men elbiler brenner annerledes. Derfor er det viktig at brannvesenet har kompetanse på elbiler, fastslår Bu.

Bu mener det er på sin plass å frykte brann i parkeringshus og fellesgarasjeanlegg med de store konsekvensene gårsdagens brann på Sola viste, men den frykten bør gjelde alle biler – siden alle biler kan brenne.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.