I dag presenterer TV 2 været på en helt ny måte

været tv2

– Den største endringen i det nye værvarselet er at vi skal vise hvordan været utvikler seg i løpet av dagen, sier TV 2s værsjef, Eli Kari Gjengedal

Det er fire år siden TV 2-været ble fornyet sist.

– Vi tar bort det virtuelle studioet vi åpner sendingen med nå, og går rett på værpresentatøren foran et dynamisk værkart i fullskjerm. Den nye grafikken vil gjøre værvarselet ryddigere og tydeligere for seerne. Og vi får et temperaturkart og et vindkart med organisk grafikk, sier TV 2s værsjef.

Av andre nye ting er at man nå får se landegrenser på verdensværet, og langtidsvarslet vil bli presentert som en oversiktlig liste. Og selv om mye er nytt er det også noen historiske linjer tilbake til TV 2 værets spede begynnelse.

– Vi henter opp de opprinnelige fargene, også går vi tilbake til slik vi presenterte værkart på TV 2 tidligere, altså først Nord-Norge, deretter Sør-Norge, sier Gjengedal.

Nordmenn er alltid opptatt av hvilke stedsnavn som kommer på kartet – og hvilke som uteblir. Denne gang vil flere finne sitt hjemsted på kartet.

– Jeg er kjempefornøyd med at vi har fått mange flere stedsnavn og symboler på kartet. Jeg håper seerne også vil sette pris på det, sier Gjengedal.

Selv om mange sjekker været på telefonene sine, står værmeldinger på TV også høyt i kurs.

– I en tid hvor mange bruker apper for å sjekke vær, så er det faktisk slik at den tradisjonelle værmeldingen på TV fortsatt betyr mye for folk. Det tar vi på alvor når vi nå lanserer nytt vær på TV 2. Vær er viktig for seerne våre, det vet vi godt. Det er derfor vi har jobbet fram en ny værmelding hvor vi faktisk tar et steg tilbake, og igjen lager kart med mye mer informasjon, sier redaksjonssjef i TV 2 Nyhetene, Silje Hovland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.