Hver fjerde nordmann vil besøke Donald Trumps hjemby i 2019

new york

Det er spesielt én amerikansk storby vi aldri blir lei, viser en ny undersøkelse fra FINN reise. New York har i flere år vært et svært populært reisemål for nordmenn, og interessen viser ingen tegn til å avta. I en ny undersøkelse Norstat har gjennomført for FINN reise, svarer hver fjerde nordmann at de har tenkt seg til den amerikanske storbyen i løpet av 2019.

Mange drar også tilbake flere ganger. Kun én av ti av respondentene sier nemlig at det er «veldig viktig» for dem å dra et nytt sted hver gang man har ferie.

Kommersiell direktør i FINN reise, Terje Berge, sier flere direktefly har gjort USA-drømmen lettere å virkeliggjøre for mange nordmenn.

– Flere direktefly fører til økt konkurranse, og gjør at det koster mindre å komme seg «over dammen». Det gjør det mulig for flere å dra til New York for en langhelg med shopping og kultur, sier Berge.

Økt konkurranse om New York-turistene
Antall flyreiser til New York bestilt via FINN reise økte i 2018 med ni prosent sammenlignet med 2017.

Over halvparten av respondentene på reiseundersøkelsen sier at de foretrekker å planlegge reisen selv, og mange starter tidlig med å lete etter de beste prisene.

– Med søkemotorer, som FINN reise, har det blitt enkelt å planlegge turer til fjerne og nære reisemål i detalj. Dermed har også terskelen for å oppfylle reisedrømmene blitt lavere, sier Berge i FINN.

Kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian beskriver New York som en drømmeby for nordmenn.

– New York er mer tilgjengelig enn noen gang. Det er en av verdens mest spennende storbyer med restauranter, uteliv, underholdning, kulturopplevelser og shopping i verdensklasse. Med rimelige billetter og mange flyvninger er det enkelt å reise til New York, selv for en langhelg. Har man mulighet til å reise utenom høysesongen er det virkelig mulig å gjøre noen kupp.

London og København enda mer populære enn New York
Men selv om nordmenn elsker New York, må storbyen se seg slått av de europeiske hovedstedene London og København.

Nesten 35 prosent av respondentene på reiseundersøkelsen sier at de har tenkt seg en tur til London i løpet av 2019, mens godt over 30 prosent planlegger en tur til Danmarks hovedstad.

Kort reisevei og muligheten for alt fra fotballturer til matopplevelser i verdensklasse, gjør at mange nordmenn besøker disse to byene igjen og igjen, ifølge Berge i FINN.

– København og London er to byer som nordmenn aldri går lei. Mange reiser igjen og igjen, fordi de alltid finner noe nytt å oppleve der. Med kort flytid er de også perfekte for weekendturer, sier Berge.

Marked- og administrasjonssjef i Ticket.no,Ellen Wolff Andresen, anbefaler litt enkel planlegging i forkant av reisen. Da kan du få mye mer ut av helgeturen til disse to byene.

– Spesielt i London kan det være lange køer til severdigheter. Kjøp billetter på forhånd. Men skal du på musikal og det kanskje ikke er så nøye hvilken du skal se, så kan du kjøpe «restplasser» samme dag. I København anbefaler jeg å bo sentralt i byen, så du kan gå overalt: I nærheten av Tivoli eller i smågatene ved Strøget.

Topp 5 – Disse storbyene planlegger flest nordmenn å besøke i 2019:

London
København
New York
Berlin
Stockholm

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.