Skytternes mestermøte sendes på NRK

nrk

NRK skal i samarbeid med Det frivillige Skyttervesen invitere til et «Skytternes mestermøte» torsdag 13. august.

Alle skytterkonger, skytterdronninger, skytterprinser og skytterprinsesser fra landsskytterstevnene fra år 2000 til og med 2019 skal inviteres. Sendingen skal vare i 5 timer på NRK 1. Det skal benyttes samme skyteprogram som på Landsskytterstevnet. Det ordinære Landsskytterstevnet som skulle foregått på Elverum i august er avlyst grunnet Coronasituasjonen.

– Bare det å samle alle de «adelige» skytterne de siste 20 år er spektakulært i seg selv. Skyttere har ofte svært lange skytterkarrierer, så her er det uvisst om det er de nye eller gamle mestre som vil gå til topps. Det er unikt for skyttersporten. Eksempelvis vil Skytterkongen fra 1987, Tor Harald lund, som ble skytterprins i 2019, være en av de største favoritter, forteller kommunikasjonssjef Terje Vestvik i Det frivillige Skyttervesen.

Vestvik forsikrer at arrangementet vil ta alle de forholdsregler angående Coranaviruset som på det tidspunkt måtte være nødvendig. Arrangementet vil heller ikke vil være åpent for publikum generelt. Oslo Østre skytterlag skal være arrangør av stevnet som vil foregå på Årvoll i Oslo.

Vinneren av Skytternes mestermøte vil få Guri Mellebys premie, til minne om DFS sin første skytterprinsesse som døde av Coronaviruset tidligere i år. Ettersom stevnet skal foregå på Oslo Østre sin skytebane, vil det også settes opp en egen premie for å minnes idrettshistorikeren Per Jorsett som døde i fjor vinter. Jorsett hadde arrangørlaget Oslo Østre som sitt hjemmeskytterlag.

– Jeg gleder meg veldig til denne sendingen. Dette tror jeg blir en magisk sending med skytterlegender som TV-publikummet vil like. Når det ikke ble landsskytterstevne i år, håper jeg dette konseptet blir en god erstatning for alle TV-seere som er glad i skyttersporten, sier kommentator Andreas Stabrun Smith i NRK Sport.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.