Hurtigruten Norge med nytt hybridskip i rute langs norskekysten

hurtigruten

Da hurtigruteskipet MS Kong Harald seilte fra Bergen 4. mai etter en omfattende miljøoppgradering, har det blitt et moderne hybridskip med store batteripakker og splitter nye motorer. Hurtigruten Norge bruker over én milliard kroner på miljøoppgradering av alle sine syv skip i kystruten.

MS Kong Harald, som ble bygget i 1993, har nå gjennomgått en fullstendig teknisk oppgradering, med toppmoderne teknologi designet for å redusere utslippene av CO2 og nitrogenoksider (NOx). Skipets interiør, både lugarer og fellesarealer, har blitt totalrenovert i 2016 og 2023.

Selskapet gleder seg over å tilby gjestene en mer bærekraftig opplevelse.

– Dette er blant de største grønne oppgraderingene av sin art i Europa, og den største i Hurtigrutens historie. Når «nye» Kong Harald nå er tilbake i rute som vårt andre hybridskip, kan gjester lange hele kysten seile på et mer stillegående, teknisk topp moderne og mer miljøvennlig skip, sier Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten Norge.

Som en del av arbeidet med å gjøre sin skipsflåte mer bærekraftig, vil Hurtigruten Norge fram til utgangen av 2023 ha investert over 1 milliard kroner i grønne oppgraderinger av alle syv skip i kystruten. Oppgraderingene kutter CO2-utslippene fra Hurtigruten Norges skip med 25 prosent og NOx med hele 80 prosent.

MS Kong Harald har blitt oppgradert for 300 millioner kroner. Under oppholdet på Myklebust verft er det gjort en rekke oppgraderinger, som splitter nye norskbygde motorer, store batteripakker, energieffektiviseringer og oppgradert bro utrustning.

– Det at vi har oppgradert skipet på Myklebust verft, og brukt så mye norsk teknologi som mulig, er helt bevisst. Hurtigruten Norge har vært en lokal verdiskaper i 130 år, og det skal vi fortsette med, forteller Felin.

I løpet av det neste året vil alle skipene til Hurtigruten Norge være modernisert. Tre skip blir moderne hybridskip, de resterende skipene oppgraderes blant annet med såkalte SCR-anlegg, som kutter NOX-utslipp betydelig, samtidig som sertifisert biodiesel fases inn for å kutte utslipp ytterligere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.