Storebrand støtter regjeringen i å gjøre nasjonalformuen sikrere mot fall i oljeprisen

Storebrand

Storebrand støtter regjeringens beslutning om å gjøre nasjonalformuen mindre sårbar for et varig fall i oljeprisen. – Vi har vært svært tydelige i våre råd, og i vårt høringssvar, sier Jan Erik Saugestad, konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand.

Storebrand mener regjeringen har tatt en klok og fremoverlent beslutning.

– Dette er bra. Her har regjeringen tatt en fornuftig og fremoverlent beslutning. Vi har vært svært tydelige i våre råd, og i vårt høringssvar til Regjeringen. Ved å ta olje – og gassaksjer ut av Oljefondets referanseindeks, blir eksponeringen statens formue har mot en enkelt sektor klart mindre. Nå er myndighetene sikret at ikke for mange egg legges i samme kurv, sier konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand, Jan Erik Saugestad.

Selv om nedsalget kun har begrenset effekt på å redusere risikoen, så påpeker Saugestad at signaleffekten er klar. 

– Investorer bør ta klimarisiko på alvor og oljeselskapene bør ta klimarisiko på alvor. Vi ser på dagens tiltak som et steg i riktig retning, sier Saugestad.

Et grunnleggende prinsipp innen finans er å fordele investeringer utover slik at en ikke blir spesielt sårbar mot en sektor eller industri. 

– Dette handler om Norges totale formue, som har en høy eksponering mot olje. Med dette som bakteppe har den totale eksponeringen gjort oss som arbeidstakere, pensjonssparere og borgere svært sårbare for svingninger i oljeprisen, sier Saugestad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.