Her seiler verdens første cruiseskip kun på batteri

hurtigruten

Hurtigrutens nyeste skip seile stille og helt utslippsfritt utenfor Sunnmørskysten i helgen – kun drevet av store batteripakker.

MS Roald Amundsen er spesialbygget for å seile i noen av verdens mest krevende farvann, og er spekket med banebrytende grønn teknologi. 

Batteripakkene skal blant annet brukes til å støtte lavutslippsmotorene. Det vil redusere CO2-utslippene med mer enn 20 prosent sammenlignet med andre cruiseskip av samme størrelse.

Batteripakkene ble tatt i bruk da skipet seilte fra Kleven verft i Ulsteinvik, på vei mot jomfruturen som starter i Tromsø på onsdag.

– Dette starter et nytt kapittel i maritim historie. MS Roald Amundsen er det første cruiseskipet i verden som kan seile på batterier, noe som virket uoppnåelig bare for få år siden. Med MS Roald Amundsen setter Hurtigruten en ny standard, ikke bare for cruisebransjen – men også resten av shippingindustrien, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Skipet er oppkalt etter den norske nasjonalhelten Roald Amundsen som var den første til å seile gjennom Nordvestpassasjen, den første som nådde Sydpolen og den første til å dokumentere å ha nådd Nordpolen. Nå er MS Roald Amundsen klar til å ta opp arven etter polarhelten som har gitt skipet navn. 

Om bord er MS Roald Amundsen preget av moderne skandinavisk design. Blant annet kan du finne det unike Amundsen Science Center, store innen- og utendørs observasjonsdekk, evighetsbasseng, panorama-badstu, treningssenter, tre restauranter, barer, Explorer Lounge, suiter med private utendørs boblebad – og selvfølgelig den avslappede atmosfæren som kjennetegner alle Hurtigrutens skip.

– MS Roald Amundsen er designet og bygget med bærekraft i alle detaljer. I tillegg til den grønn teknologi, så er skipet det første i verden som er designet for å være helt uten engangsplast. Bærekraft er en viktig del av gjesteopplevelsen. Alt fra de håndplukkede medlemmene av Ekspedisjonsteamet til det nyskapende Amundsen Science Center vil en reise med MS Roald Amundsen gi gjestene en dypere forståelse for områdene vi seiler i, sier Skjeldam.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.