Her betaler næringslivet på Helgeland 150 millioner til ny flyplass

avinor

Nå overføres 150 millioner kroner fra ulike tilskuddsgivere på Helgeland til bruk for byggestart på den nye store flyplassen i Mo i Rana.

I forbindelse med stortingsvedtaket om ny flyplass i Mo i Rana, ble det bestemt at det lokale bidraget skal benyttes i den første delen av anleggsarbeidet. Polarsirkelen Lufthavnutvikling AS har organisert innhenting av tilskuddsmidlene. 

Nylig anmodet Avinor oppgjørsansvarlig advokat Thomas Andreassen i Nord Advokatfirma DA om å utbetale det innsamlede tilskuddet på 150 millioner kroner. Det betyr at de første kontraktsigneringene og byggestart er nært forestående.  

– Det har lyktes Polarsirkelen Lufthavnutvikling å innhente dette betydelige beløpet på 150 millioner kroner fra privatfolk, småbedrifter og større virksomheter i eller med tilknytning til Helgelandsregionen. Det er vi svært stolte over, og vi ser frem til både å følge prosjektet videre og samarbeidet med Avinor, sier administrerende direktøri Polarsirkelen Lufthavnutvikling AS, Henrik Johansen.  

– Dette er ikke en helt vanlig bankoverføring. Når disse pengene overføres til Avinor fra det lokale næringslivet på Helgeland, betyr det at en ny viktig milepæl for arbeidet med ny flyplass er nådd. Avinor har nå tildelt anleggskontraktene for det forberedende arbeidet for flyplassen. Signering og offentliggjøring av disse avtalene vil skje om kun kort tid, sier konserndirektør i Avinor, Thorgeir Landevaag.  

Landevaag forteller at de innad i Avinor til stadighet gjentar hvor imponerte de er over evnen lokalsamfunnet i Mo i Rana og på Helgeland har til å mobilisere for den nye flyplassen. 

– Visst vet vi at det er et stort og sterkt næringsliv i regionen. Men å samle 150 verdifulle millioner til bygging av flyplass, står det stor respekt av. Nå gleder vi oss til at de første gravemaskinene skal rulle ut, utpå høsten en gang, avslutter Landevaag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.