Helene Olafsen vant Lofoten Banked Slalom

Foto: Daniel Tengs

Helene Olafsen tok sin tredje strake seier i årets snowboardkonkurranse i Stamsund i Lofoten.

Årets Banked Slalom i Lofoten kunne ikke blitt bedre, med åpen himmel og hele 90 deltakere. Igjen var det Helene Olafsen som sanket mest fart i svingene og stakk av med seieren på damesiden.

– Jeg har sagt til meg selv at jeg skal være med så lenge jeg klarer å vinne. Nå har jeg vunnet tre år på rad, så jeg har tenkt å fortsette å komme hvert eneste år, så lenge jeg klarer å holde «young gunsa» bak meg, sier Helene og ler. 

Senkveld-programlederen har travle dager og får sjeldent stått på brett. Helgens konkurranse er hennes eneste denne sesongen. 

– Det skjer mye annet i livet mitt om dagen. Jeg får kjørt ganske lite snowboard, så når jeg kommer hit og er med på dette her får jeg jo fullstendig overtenning.

Helene kjørte inn på 35,8 sekunder. Nest best i dameklassen var Christine Tømmervik Kollsgård, og tredjeplassen gikk til Heidi Neerbye.

– Banked Slalom er kanskje den mest tradisjonsrike snowboardkonkurransen. Poenget er at alle skal kunne være med. Det er doserte svinger og løypene er sånn at det er like vanskelig uansett nivå, men du kan også kjøre løypa uansett hvilket nivå du er på, sier helene. 

På herresiden tok Tomas Johansson førsteplassen med en tid på 33,96 sekunder. Bak han kom med-arrangør Erik Botner med 34,41 og Brage Richenberg med 34,48.

Lofoten Banked Slalom er en årlig konkurranse i regi av Joacim Nyhaugen, Erik Botner og Brettforbundet. Arrangementet, som tidligere har blitt holdt i Svolvær, ble i år flyttet til fantastiske Stamsund og Lofoten Snowboard- og Alpinanlegg. 

– Naturen er så magisk her. Den er så rå og vakker – jeg får lyst til å flytte hit når jeg er her. Vi har jo tydeligvis verdens beste vær-karma, fordi vi har hatt strålende sol hvert eneste år. I tillegg så får vi nordlys. Det er alt du kan ønske deg på fire dager, sier Helene. 

Igjen var det de yngste kjørerne som kjørte råest. Barn helt ned i 10-årsalderen satte utfor den nokså bratte og tekniske løypa. I denne klassen var alle vinnere. En av de aller yngste jentene slo til og med flere av seniorene i herreklassen og kjøre inn på svimlende 41,61.

På fredag ble også surfekonkurransen Lofoten Open holdt i Unstad, i regi av Lofoten Surfsenter, Go Surf og Brettforbundet. Her var det lokale kjøreren Joacim Nyhaugen som stakk av med seieren, blandt totalt 30 deltakere.

Banked Slalom er en konkurranse der man konkurrerer om beste tid gjennom en løype med doserte svinger.

Foto: Daniel Tengs

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.