5 ting du kan gjøre på nettet i fritiden

De aller fleste har en mobiltelefon og en eller annen form for pc eller nettbrett i dag. Ikke bare brukes disse til skole og jobb, men de er også i stor grad blitt en sosial plattform på fritiden. Bilder, film, sosiale medier, podcaster og bøker, musikk og spill,- ja listen er lang. Så lenge man har tilgang til nett så er bruksmulighetene uendelige!

Mye morsomt på nett
Det er utrolig mange morsomme ting man kan finne på nett og det er ikke noe problem å slå ihjel noen timer der for å si det sånn. I sosiale medier (SoMe-kanaler) finner man alt mulig, fra rare og morsomme videoer, bilder og ikke minst et innblikk i livene til kjente og ukjente mennesker. Terskelen for å poste noe er ganske lav og det er ikke alt som er like bra, men det er definitivt underholdende. Man kan også se på sine favorittserier og filmer rett på mobilen eller pc´en, og her er utvalget helt enormt.

Les også:  Hvordan skiller norske spillevaner seg fra andre deler av verden?

Stor utvalg av spill

En annen morsom ting å gjøre på nett er spilling. Det kryr av apper for alle mulige spil, og her finnes alle sjangre å velge imellom—fra action og underholdningsspill til spill som krever litt tankevirksomhet. Sudoku eller ordoppgaver er for eksempel en fin måte å slappe av på.
Grafikken og designet på spillene blir bare bedre og bedre, noe som gjør at flere og flere spiller på nett. Pengespill og online casino er også veldig populært, enten man vil prøve lykken på enarmede banditter, skrapelodd eller vedde på sport. Gode og sikre betalingsløsninger er integrerte i løsningene på nett slik at folk enkelt kan prøve forskjellige spill.

 

Podcaster og lydbøker er populært
Etter pandemien har det blitt veldig populært å høre på podcasts og lydbøker på nett. Kantar hadde nylig en undersøkelse som viser at flere og flere nordmenn lytter til podcasts og at det er de under 30 år som øker mest blant lytterne. Utvalget av podcasts stiger også og et par hodetelefoner er alt du trenger for å lytte. Fun fact: I 2020 så kjøpte faktisk nordmenn over 2 millioner hodetelefoner eller ørepropper for å lytte, snakke eller spille på nett. Det gjør nordmenn til et av de stedene i verden med høyest utbredelse av bruk av hodetelefoner. Og mange lytter også til bøker på nett. Utvalget av e-bøker er stort og det er mange som synes det er bedre å høre på bok i stedet for å lese selv. 

Les også:  Hvordan skiller norske spillevaner seg fra andre deler av verden?

Mobilen som kamera

Selfier, videoer og moro med redigering er morsomt å bruke fritiden på. Det er enkelt å ta og dele bilder på nett i dag, og det er også mange morsomme filtre og effekter som kan legges på. Bilder lastes opp i diverse sosiale medie-kanaler og kan lagres i skyer på nett. Siden alt ligger på nett så er det også raskt og enkelt å dele bilder og videoer med venner og familie.

Les også:  Hvordan skiller norske spillevaner seg fra andre deler av verden?

 

Kontakt med venner og familie, eller finne kjærligheten på nett
Det fine med å være på nett er at det er enkelt å holde kontakt med venner og kjente. Eposter og tekstmeldinger har erstattet vanlig telefon og brev. Det er også enkelt å spore opp gamle venner eller kollegaer på nett. Nettet har på en måte blitt en stor møteplass. Ikke bare kan man søke etter nye venner, man kan også bruke nettet til å finne seg en kjæreste også. I dag er nok nettdating blitt mer vanlig enn tradisjonell dating.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten