Gode seertall for skiskytter-VM

nrk

På det meste fikk åtte av ti tv-seere med seg NRKs direktesendinger under VM i skiskyting i Öresund. Det er herrestafetten sist lørdag som topper seerstatistikken for mesterskapet.

Etter verdensmesterskapet i skiskyting kan de norske utøverne smykke seg med nok en toppnotering på medaljestatistikken. Fem gull, tre sølv og en bronse trakk seerne til NRK også under dette vintersportsmesterskapet i år.

Seertoppen kom under lørdagens herrestafett. 904 000 seere fulgte med da Lars Helge Birkeland, Vetle Sjåstad Christiansen Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø tok hjem gullet.

De fem mest sette øvelsene i mesterskapet var dermed herrestafetten, fellesstart menn, sprint menn, fellesstart kvinner og jaktstart menn.

Redaksjonssjef i NRK Sport, Janne Fredriksen er storfornøyd etter seks uker med seks verdensmesterskap.

– Publikums glede og oppslutning har væt en stor motivasjon hele veien. Det er godt å se at også dette mesterskapet bryter med de generelle seermønstrene i markedet og at årets VM øker i oppslutning sammenliknet med verdensmesterskapet i 2017, sier redaksjonssjef Janne Fredriksen.

I snitt hadde alle øvelsene gjennom mesterskapets to uker rundt 600 000 seere og en markedsandel på 74 prosent.

Alle øvelsene ble strømmet live i NRK TV, noe som likhet med under ski-VM bidro til økte seertall for strømmetjenesten sammenliknet med tidligere VM.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.