Gjensyn med utsolgt Donald julehefte

Donald.

I 2014 skjedde en liten sensasjon; juleheftet Norsk Donald ble utsolgt i store deler av Nord-Norge. Grunnen var historien Helt på vidda, hvor Donald og de tre nevøene hans, Ole, Dole og Doffen, farter rundt på Finnmarksvidda i selskap med den lokale avdelingen av Hakkespettene: Samespettpatruljen.

Juleheftet ble revet bort i de nordlige landsdeler, og svartebørshandelen florerte – til fullstendig hårreisende priser. Historien er i etterkant også utgitt i en lang rekke andre land, bl.a. i Kina, Brasil, Frankrike og Tyskland.

Og nå skal Helt på vidda tilbake til butikker og kiosker i Bodø. Historien gjenopptrykkes av Egmont Publishing i en flott softcover-bok sammen med de aller første Norsk Donald juleheftene fra 2010 og 2011.

I tillegg inneholder boken også de kortere historiene Snøgruven, Iskald utpressing og Så fjærføyka står. Alle historiene i boken er laget av Arild Midthun, Knut Nærum og Tormod Løkling.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.