Avinor: Økning i flytrafikken i juni

avinor

Antallet passasjerer som var innom Avinors lufthavner i juni økte med 1,0 prosent sammenlignet med samme periode i 2018.

Den lave veksten skyldes at driften av Haugesund lufthavn er satt ut, og at Haugesund ikke lenger teller med i Avinors trafikktall. Korrigert for dette, hadde Avinor en passasjervekst på 2,2 prosent i juni. På Bergen lufthavn var veksten på 5,2 prosent sammenliknet med juni 2018, mens Oslo lufthavn hadde en vekst på 2,1 prosent.

I løpet av årets seks første måneder reiste 26,3 millioner til og fra Avinors lufthavner, en økning på 0,4 prosent sammenliknet med i fjor, da 26,2 millioner reiste. Korrigert for utskillelsen av Haugesund lufthavn fra 13. mai er veksten 0,8 prosent i 1. halvår.

7. juni i år ble den travleste reisedagen noensinne for både Oslo lufthavn og Trondheim lufthavn. På Oslo lufthavn registrerte man 109 842 reisende, mens tallet i Trondheim var på 18 687 reisende.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.