Norsk tørrfisk i beste sendetid i Nigeria

tørrfisk

Lørdag 25. november er det duket for en halvtime med norsk tørrfisk på Nigerias største TV-kanal. Dokumentaren om tørrfiskens reise fra Lofoten til nigerianske middagsbord vises på kanalen NTA, som har titall millioner seere over hele Nigeria.

Filmen er laget av den nigerianske journalisten Thelma Obaze i samarbeid med Norges sjømatråd. Her fortelles historien om hvordan norsk tørrfisk har blitt en viktig del av nigeriansk matkultur.

– Obaze begynte sin reise i Lofoten i vår, hvor hun fikk være med på fisketur og lære hvordan tørrfisk og fiskehoder henges og tørkes ute i det fri. Deretter har hun reist rundt i Nigeria og dokumentert den fantastiske historien fra deres side. Det har blitt til en halvtimes lang dokumentarfilm som nå skal vises på nasjonal TV i Nigeria, forteller Trond Kostveit, Sjømatrådets prosjektleder for Sentral- og Vest-Afrika.

Da Thelma Obaze var i Norge, fortalte hun at man i Nigeria ser på tørrfisken som lokal. Det er nemlig ikke alle som vet hvor fisken kommer fra eller hvordan den produseres.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.