Gir bort gratis jaktkort til førstegangsjegere

inatur

Landets største tilbydere av jakt, Statskog og fjellstyrene i Norge, setter i gang sjarmoffensiv mot ferske jegere og gir bort gratis jaktkort til førstegangsjegere.

Tilbudet om et gratis jaktkort går til de som har tatt jegerprøven i år og kommer etter initiativ fra Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).

– Håpet er at flest mulig skal få en enkel inngang til å prøve småviltjakt, og få gode opplevelser denne høsten. En høst som ser svært lovende ut for blant annet rypejegere, sier informasjonssjef i NJFF Espen Farstad.

Les også:  Hurdalsplattformen: – Gir ikke taktskifte i miljøpolitikken

Tilbudet er å finne på jakt- og fiskeportalen inatur.no.

– Via våre nettsider kan jegerne finne områdene de ønsker å jakte i, og hente ut et gratis jaktkort. Det eneste som kreves er at jegeravgiften er betalt, sier Torbjørn Kvien Madsen i Inatur.

Halvparten av de som tar jegerprøven kommer seg aldri ut på jakt.

Gratis jakt
– Vi håper at gratis jakt kan lokke en større andel ut på jakt i år, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget

Les også:  Kan jeg kople oppvaskmaskinen selv?

Mulighet for jakt i mange av landets flotte høyfjellsområder. Sammen tilbyr Statskog og fjellstyrene jakt i store deler av både Sør- og Nord-Norge.

– Resultatene fra årets taksering hos fjellstyrene viser en økning i både produksjon og tetthet av ryper. Alt tyder på at det blir et godt år for rypejakt, spesielt i Sør-Norge, sier rådgiver for jakt og fiske i Fjellstyresambandet, Torgeir Lande.

Opplæringsjakt
Ferske jegere kan også bli med fjellstyrene og Statskog på opplæringsjakt. Dessuten har jeger- og fiskerforeninger et bredt tilbud til ferske jegere denne høsten.

Les også:  Mye stein rensket ned - Turistattraksjonen Torghatten åpen igjen

– Det arrangeres over 300 introjaktturer der uerfarne jegere kan lære nye jaktformer, med instruktører ved sin side, sier Espen Farstad i NJFF. Sjekk tilbudene på: njff.no/introjakt.

For de som ønsker å tilbringe flere dager i fjellet mens de jakter finnes det også hytter tilgjengelig.

– Fjellstyrene og Statskog har mange enkle jakt- og fiskehytter, for alle som ønsker tak over hodet etter lange dager i fjellheimen, sier Madsen i Inatur.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.