Geir Gulliksen med sensasjonell femteplass i Paris

Norges Rytterforbund

Med to imponerende nullrunder blant verdens toppryttere sikret Geir Gulliksen og Equine America Grandino H lørdag kveld seg en råsterk femteplass i Grand Prix under Longines Global Champions Tour i Paris.

Med det sørget han for å prikke inn det beste norske resultatet noensinne i denne prestisfylte serien.

35 ekvipasjer stilte til start i grunnomgangen, foran velfylte tribuner med Eiffeltårnet i bakgrunnen – i hjertet av den franske hovedstaden. Det var en stor og teknisk krevende bane med 1,60 m høye hinder som møtte utøverne. Stram makstid gjorde ikke oppgaven noe mindre krevende, og kun syv ekvipasjer klarte den nullen som kreves for å gå videre til omhopping.

Les også:  Thor Hushovd blir ekspertkommentator i TV 2

Førstemann ut til å klare dette var den 62 år gamle rytteren fra Lierskogen – Geir Gulliksen sammen med Equine America Grandino H. Med tiden 41,81 sekunder på den feilfrie runden ble det femteplass i klassen som ble vunnet av brasilianske Marlon Modolo Zanotelli på hesten Like A Diamond van het Schaeck, som for øvrig eies av Gjelsten Equestrian AS ved Bjørn Rune Gjelsten og hans familie.

Les også:  Triatlon: Pallplass for Solveig Løvseth i verdenscup i New Zealand

Geir har fra begynnelsen av hatt stor tiltro til Equine America Grandino H, og nå står skimmelen bare mer og mer frem som en stjerne i Geirs hender. Kvalifikasjonen til VM er i boks – det gjenstår å se hvilke norske ryttere og hester som i august skal delta i dette mesterskapet i danske Herning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.