ANNONSE: Forbrukslån til hus og hage

Nå står sommeren for døra, og mange har lyst til å ta i bruk hagen, med flotte vekster og lune drivhus. Likevel er det ikke alltid vi har nok penger oppspart til å betale for alt vi trenger før sommersesongen. Da ender vi noen ganger opp med å handle på avbetaling. Det kan fungere bra, men her viser vi deg hvordan et forbrukslån ofte kan være en rimeligere løsning.

Nå bruker mange av oss mer tid enn noen gang hjemme. Da vil vi gjerne ha det både fint og praktisk rundt oss, både inne og ute.

Værbestandige vekster

I Norge er det skiftende vær også i sommerhalvåret, og et til dels tøft klima. Det kan være utfordrende ved hagebruk mange steder. Da er det ikke alltid nok å sjekke hva man kan finne av trær og planter i gartnerier og hagesentre, man må også vite hva som passer til forholdene i hver enkelt hage.

Ulike løsninger for å skjerme beplantning kan langt på vei hjelpe på værutsatte steder. Hekker og levegger, i tillegg til husvegger, kan bidra til å skape et lunere klima. Likevel bør vi ta hensyn til hvilken klimasone hagen er i når vi velger planter.

Det Norske Hageselskap har mye god informasjon og tips om hagearbeid. Blant annet har de utarbeidet et klimasonekart. Hvis du går til deres nettside kan du finne ut hvilken sone du bor i, og lese tips om hva som passer for din hage. Når du kjenner til klimasonen din blir det lettere å velge riktig hos de mange nettbutikkene som selger hageprodukter.

Drivhus

En annen løsning for å få det til å vokse med sydlandsk frodighet i nordlige hager er å bygge et drivhus.

De seneste årene har kommet stadig flere varianter av drivhus og veksthus på markedet. Det finnes alt fra enkle konstruksjoner med plast eller pleksiglass til en tusenlapp, til store, permanente konstruksjoner. En rekke firmaer selger ferdige løsninger på drivhus. Imidlertid kan du også bygge det selv, for eksempel av gamle vinduer.

På internett kan du finne mange artikler om hvordan du går fram hvis du vil bygge et drivhus selv. Blant annet kan du lese tips på nettsiden til Bygg.no, hvor de forteller om hvordan en populær hageblogger bygde eget drivhus.

Mange byggevarehus kan også gi gode tips og faglige råd om materialer og dimensjonering, alt etter hvor stort drivhus du ønsker deg.

Avbetaling eller forbrukslån

Mange butikker, både fysiske butikker og nettbutikker, tilbyr avbetalingsordninger. Det kan ofte fungere enkelt og bra dersom man ikke kan betale hele regningen med en gang. Imidlertid har slike ordninger ofte relativt høy rente. Hvor lang tid det går før beløpet er rentebærende kan variere noe, men det er gjerne så kort som to uker. Dermed kan varene bli tilsvarende dyre hvis man bruker mange måneder på å betale ned beløpet.

Dersom man vet at det vil ta noen måneder å betale alt sammen kan det ofte lønne seg å søke om et forbrukslån til å dekke regningen i stedet.

Både forbrukslån og ulike kreditter, som avbetalingsavtaler, er såkalte usikrede lån. Det betyr at det ikke stilles fast eiendom, som for eksempel bolig, som sikkerhet for lånet. Derfor anser banken at det er større risiko ved slike lån, og da beregner de seg en høyere rente enn det de vanligvis gjør for sikrede lån. Sikrede lån er for eksempel boliglån, som gis med sikkerhet i boligen.

Likevel varierer renten som tilbys ved ulike usikrede lån en del. Derfor bør du selv sjekke hvordan du kan få billigst mulig finansiering av kjøpet ditt.

Få lavest mulig rente

Når du går inn på en avbetalingsordning er det som regel satt en rentesats på forhånd. Hvis du derimot søker om et forbrukslån kan du søke til mange banker samtidig, og velge den som tilbyr deg den laveste renten.

Ved søknad om lån gjør banken en kredittsjekk av deg. Dersom du oppnår en god kredittscore kan du bli tilbudt gode betingelser.

På nettsiden Forbrukslån.no kan du finne oversikt over en rekke banker og finansinstitusjoner som tilbyr ulike typer forbrukslån. Der du finner låneagenter som Axo Finans og Lendo, samt større banker som Sbanken og Santander. Dessuten kan du finne lånekalkulatorer der, som enkelt viser deg hva et forbrukslån vil koste i måneden, og hvor mye det koster totalt.

Da ser du at jo kortere tid du har et lån, jo mindre betaler du i samlede renter, og jo billigere blir lånet. Det er imidlertid viktig å sette opp en realistisk plan, slik at du også klarer andre månedlige utgifter. Ta deg derfor god tid til å regne på hva du har av andre utgifter hver måned, før du bestemmer deg for hvor mye du har råd til å låne.

Både avbetaling og forbrukslån krever at du har god kontroll på privatøkonomien, og setter opp en realistisk nedbetalingsplan. Hvis det er på plass kan du glede deg over en flott hage, uten å bekymre deg for å klare betalingen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten