Flere enn to av fem i Nordland mener det drikkes for mye alkohol foran barn

øl alkohol

Alkovettorganisasjonen Av-og-til har en klar oppfordring etter ferien: – Ta grep om du har vært bekymret for et barn i sommer, sier generalsekretær Ragnhild Kaski.

Det drikkes generelt for mye alkohol foran barn, det mener 43 prosent av de spurte i Nordland i en ny undersøkelse gjennomført av Ipsos på vegne av alkovettorganisasjonen Av-og-til.

Nå frykter Kaski i Av-og-til at mange barn kommer tilbake etter sommeren med vonde minner om voksnes feriedrikking.

– Vi drikker mer alkohol om sommeren, og mange legger merke til foreldre som drikker litt for mye rundt barna sine. Da har gjerne barna merket det for lengst, sier hun.

Kaski i Av-og-til mener det er viktig å huske på at barn raskt plukker opp endringene som skjer når voksne drikker alkohol.

– Barn kan bli redde og engstelige når mamma eller pappa forandrer seg, selv om de ikke viser det så tydelig. Dersom du opplever drikkingen som ugreit, kan du være trygg på at barnet også synes det, sier hun.

Kaski oppfordrer folk til å ta grep dersom de ser barn som sliter fordi foreldre eller andre voksne drikker.

– Jeg tror mange har litt for høy terskel for å si ifra, vi vil ikke «blande oss inn» i hverandres liv. Men hvis du sitter med en vond magefølelse etter ferien, vil jeg på det sterkeste oppfordre deg til å gjøre noe med den, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.