Fjernet boksplast – vant miljøpris

carslberg

Ringnes-eier Carlsberg mottok miljøpris for å bytte ut unødvendig plastemballasje rundt ølboksene med miljøvennlig lim.

Ringnes lanserte den nye emballasjeløsningen «Snap Pack» på alle Carlsbergboksene i september, og sammen med Carlsberg i Storbritannia var Ringnes først i verden til å ta i bruk limteknologien som holder boksene sammen uten bruk av plast.

Siden lanseringen har den smarte forpakningen fått massiv oppmerksomhet verden over, og nå, bare to måneder etter lansering, mottok bryggeriselskapet den prestisjetunge miljøprisen på World Beverage Innovation Awards for beste miljøinitiativ.

– Denne prisen gleder oss veldig. Vi er utrolig stolte av denne emballasjeløsningen. Vi fjerner unødvendig plast uten at det forringer brukeroppleverlsen. Mer miljøvennlig kan det ikke bli. Dette er et godt eksempel på at det meste er mulig å få til på en bærekraftig, effektiv og god måte dersom man våger å tenke litt alternativt, sier administrerende direktør Anders Røed i Ringnes.

Istedenfor å bruke plastemballasje er boksene limt sammen med nedbrytbart lim som hverken er farlig for mennesker, dyr eller planter, og bare i Norge alene sparer den nye six-packen miljøet for 17 tonn plast i året.

– Planen er å ta i bruk denne løsningen på alle våre bokser. Det vil i så fall gi Ringnes en årlig plastbesparelese på hele 170 tonn, avslutter Røed entusiastisk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.