Fem tips til en god date i julerushet

juletre

Singel i julen igjen? Førjulstiden er en travel tid hvor vi avslutter året og forbereder oss til det neste. Men ifølge Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn, er dette også den perfekte tiden for dating. – Single bør bruke denne koselige tiden av året til sin fordel, poengterer hun.

Den iskalde luften, glitrende lys, lukten av grantrær og den varme stemningen som automatisk spres rundt oss – det er noe veldig romantisk med julen, også for single.

– Mange tenker at høytiden bare er romantisk for par, men hvor koselig er det ikke å bli kjent over en kopp gløgg på julemarkedet for eksempel? Kanskje dere finner noen gamle skøyter og får en god latter sammen på isen. Julen gjør det faktisk mye enklere å få til kreative dater, sier Mathiesen. 

Nedenfor gir datingeksperten sine beste tips til en vellykket juledate
1. Finn et lokalt julemarked i nærheten og smak på deilig julegrøt, gløgg, spekemat og alle delikatessene markedene har å by på.

2. Er du av den aktive typen kan du invitere til en ski- eller skøytedate. Kanskje dere vil nyte en tur med hundekjøring på fjellet? Dyr er alltid en god icebreaker på date.

3. Sett kreativiteten på prøve og ha en konkurranse om hvem som lager det fineste pepperkakehuset. Eller lag det sammen – samarbeid er en god relasjonsbygger.

4. Dra på en julekonsert. Poenget med en date er selvsagt å bli kjent, og aktiviteter som ikke åpner for samtaler kan derfor være vriene. Gå en liten tur etter konserten og snakk om den magiske opplevelsen dere akkurat hadde. 

5. Finn noen lokale uteplasser med oppvarmede sitteplasser og ta en kveld med varm kakaosmaking. Gå fra sted til sted og ranger hver enkelt sammen, å teste hverandres kulinariske smaker er alltid interessant.

Vis at du ønsker å date i julen
Den hektiske tiden kan imidlertid gjøre det utfordrende å lete etter en date fysisk. Vær derfor sosial når du har tid og si ja til sosiale sammenkomster. Er du aktiv på datingapper, bør du i profilen din vise at du ønsker å date i julen, ifølge eksperten.

– De fleste tenker kanskje at single tar en pause fra dating på denne tiden, men sannheten er at de fortsatt søker etter kjærlighet i høytiden, sier Mathiesen.

Hun oppfordrer single nordmenn til å legge til et julebilde i profilen eller tilføye en liten setning i informasjonsdelen om at man er åpen for en date. 

– Dette er nok litt ut av komfortsonen for mange, men det trenger bare å være et diskret tegn om at man ønsker litt selskap i en tid man fort kan føle seg ensom, sier Mathiesen og avslutter:

– Hvis du allerede er tilbake i hjembyen, hva med å avtale en hyggelig kaffe- eller gløggdate med crushet du har hatt et godt øye til siden ungdomsskolen? Han eller hun har sikkert også reist hjem til jul, med mye tid til overs. Hvorfor ikke tilbringe denne tiden sammen?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.