Europeiske reisende er enige om en ting: Spania er påskens feriefavoritt!

ferie spania

TUIs ferieatlas er her, og tendensen er klar i alle TUIs 13 europeiske markeder – Spania troner øverst på listen over hvor vi reiser denne påsken.

Samlet sett er det Spania, Egypt, Tyrkia, Hellas og Kapp Verde som er europeernes topp 5 ferieland i påsken. 

– Det er lite som har endret seg de siste årene og vi nordmenn velger solsikre klassiske destinasjoner også i påsken. Den største endringen vi ser er at Egypt for alvor er tilbake på reiselisten i våre naboland, mens etterspørselen her i Norge fortsatt er veldig lav, sier Nora Aspengren Kommunikasjonsansvarlig i TUI Norge.

Nordmenn velger tradisjonelt, britene mer eksotisk 
I 9 av TUIs 13 markeder er Kanariøyene påskens ultimate feriefavoritt, og nordmenn er intet unntak. Briter og Sveitsere derimot, de har mer varierte feriepreferanser og velger eksotiske reisemål som Jamaica og Maldivene.

Syden fremfor hytta 
Tall fra TUI viser en vekst på 35 % i årets påskeuke sammenlignet med i fjor, og flere av selskapets påskeavganger er fullbooket.

– Flere nordmenn har valgt sydenpåske i år enn i fjor og de fleste avgangene våre er helt utsolgt. Vi har for eksempel kun ett eneste sete igjen på avgangen fra Evenes i påsken, sier Aspengren.

Nordmenns feriefavoritter i Påsken:
1. Gran Canaria
2. Tenerife
3. Lanzarote
4. Kypros
5. Mallorca

TUIs Ferieatltas utarbeides på bakgrunn av salgstall fra samtlige av TUIs salgskontorer i Europa.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.