Enorme papirbesvarelser når Coop lanserer mobilkvitteringer

coop

Coop lanserer digital kvittering, og har som mål å spare miljøet for svimlende 28.600 km med kvitteringspapir.

Tidligere i år lanserte Coop som første dagligvareaktør i Norge sin egen mobilbetalingsløsning, Coopay. Med Coopay kan du betale varene dine med hjelp av mobiltelefonen. Nå får du også alle kvitteringene dine samlet i Coops medlemsapp.

– En funksjon svært mange av kundene våre, som også er våre medeiere, har etterspurt, er digitale kvitteringer. Vi er veldig glade for at vi har fått denne løsningen på plass i Coops medlemsapp, sier Kristian Bjørseth, leder for betaling og ID i Coop Norge.

Fra 1. januar 2019 ble det tillatt å kun tilby digital kvittering når det betales med bankkort. Coop er den første dagligvareaktøren i Norge som har fått digital kvittering på plass.

– Mange kjenner seg igjen i en situasjon der man ikke finner igjen en kvittering for et kjøp. Når kundene betaler i betjent kasse kan de velge å takke nei til kvittering på papir, og fortsatt finne igjen kvitteringen digitalt i medlemsappen sin. På den måten sparer de miljøet, samtidig som de har mulighet til å finne igjen kvitteringen digitalt dersom man for eksempel har kjøpt garantivarer, sier Bjørseth.

I selvbetjente kasser vil det fortsatt skrives ut kvittering, men målet er at Coops medeiere også vil få valget mellom papirkvittering og digital kvittering i de disse kassene.

– Dette håper vi å få på plass i løpet av første halvår 2020, sier Bjørseth.

I løpet av et år er det hele 28.600 kilometer med kvitteringspapir som skrives ut i Coops mange butikker. Dersom man hadde lagt alle kvitteringene etter hverandre, hadde man kommet seg fra Norge til Australia – to ganger!

– En undersøkelse gjennomført av SIFO Sverige viser at kun tre prosent av svenske dagligvarekunder tar vare på kvitteringen, og det er nærliggende å tro at prosentandelen er tilnærmet lik i Norge. Dette betyr at mye papir skrives ut helt unødvendig. Med digital kvittering sparer vi miljøet ved å redusere unødvendig papirbruk, sier Bjørseth.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.