Elkjøp vil tette det digitale gapet: Deler ut 500.000 kroner

elkjøp

Tilgangen til elektronikk som gjør livene våre enklere blir stadig større. Men parallelt med en teknologisk utvikling i rekordfart, er det flere som faller utenfor. Det jobber Elkjøp for å gjøre noe med.

Elkjøpfondet som ble lansert i 2017, hjelper foreninger og organisasjoner som jobber for å bekjempe teknologisk utenforskap.

– Det er mange som ikke har tilgang på det mange av oss tenker på som hverdagsteknologi. Det har vi et brennende ønske om å gjøre noe med, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge.

Elkjøpfondet har allerede støttet flere og er nå i gang med en ny søknadsrunde som går over hele sommeren. 

– Røde Kors har mottatt støtte for sitt viktige arbeid med å drive opplæring i digitale verktøy for eldre gjennom prosjektet «Digital senior», forteller Bergly.

Eksempler på andre prosjekter Elkjøpfondet har støttet er «Nettverk etter soning», som hjelper tidligere innsatte i fengsel til å møte den digitale hverdagen, og interessegruppen ISE som jobber for at flere synshemmede skal få opplæring i hvordan de kan bruke teknologi i hverdagen.

Elkjøp har, i samarbeid med analysebyrået YouGov, gjennomført en stor nordisk undersøkelse om folks forhold til teknologi. Denne viser blant annet at én av tre i Norden mener det er vanskelig å henge med i den teknologiske utviklingen. Én av fem sier de har produkter hjemme som de ikke vet hvordan fungerer og 820 000 nordmenn har lave IKT-ferdigheter.

Undersøkelsen viser også at eldre føler teknologien løper ifra dem, barn fra vanskeligstilte familier har ikke teknologien som trengs for å følge med jevnaldrende og mennesker med funksjonshemninger sliter med å ta i bruk teknologi som ikke er tilpasset dem.

– Hvis Elkjøp selger produkter som folk ikke forstår, er det vårt ansvar å legge til rette for at folk får den hjelpen og kunnskapen de trenger, sier Madeleine.

Elkjøpfondet drives sentralt, men ifølge elektronikkjeden hadde det ikke vært mulig å finne så mange gode formål uten det interne og lokale engasjementet.

– Da vi startet Elkjøpfondet i 2017, var det kun Elkjøpere som kunne foreslå hvem som skulle få midler, men høsten 2018 åpnet vi for eksterne søknader. Dette ga oss en mulighet til å se hvordan vi på best mulig måte kunne drifte det interne prosjektet et hakk videre, avslutter Madeleine Schøyen Bergly.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.