vann

Redusert vannkvalitet i Rana

Fra og med i dag og til november 2021 vil alle abonnenter til Mo Vannverk motta vann fra reservekilden på grunn av vedlikehold, opplyser NRK. Drikkevannet blir i denne perioden tilsatt klor,... Les mer »
sodastream

Slik kan du enkelt redusere plastforbruket i 2021

Engangsplast finnes nesten overalt. I bomullspinnene på badet, i fruktposene i matbutikken og i take-away-koppen fra kaffebaren. Det kan derfor føles komplisert og vanskelig å unngå engangsplast i hverdagen, men det trenger... Les mer »
lofoten

Ønsker innspill på forvaltningen av vann i Nordland

Rent vann en forutsetning for alt liv på jorda. Nå kan du gi ditt innspill om hvordan vi skal forvalte vannet i Nordland og på Jan Mayen, opplyser Nordland fylkeskommune. Godt vannmiljø... Les mer »
vann

Kokevarsel for Fridal vannverk i Fauske

Det er sendt sms-varsling til alle berørte abonnenter der det beskrives at det er plassert vannpost ved Valnesfjord Helsesportsenter. I første omgang jobbes det nå med å etablere pumpeanlegg fra reservevannkilden (Trolovesvatnet)... Les mer »
if

Folk mister vannet fordi vannrørene fryser i bakken

Lite snø og kulde over store deler av landet fører nå til trøbbel for vannforsyningen for mange. Vannet i stikkledningene inn til boligene fryser til is. Forsikringsselskapet If har alene de siste... Les mer »
vinter trafikk vei

Barfrost og lite nedbør skaper problemer med vannforsyningen i Nordland

En lang periode med barfrost og lite nedbør har medført utfordringer for flere kommuner i Nordland. Statsforvalteren i Nordland har derfor nå bedt kommunene sette fokus på vannberedskap og leveringsikkerhet. Dette var... Les mer »
drikke glass

Vannet friskmeldt i Steigen

Steigen kommune har fått to gode vannprøver på reservevannet, og vi opphever kokevarslet etter samråd med Mattilsynet og kommunelegen, opplyser kommunen. Det har blitt sendt ut varsel til alle abonnenter. Kommunen har... Les mer »
sintef

Steng vannet på hytta før frosten kommer

Den første frostnatta er like om hjørnet. Med noen enkle tiltak unngår du kostbare vannskader på hytta. Antall vannskader på norske hytter øker, og skadene skjer spesielt i forbindelse med den første... Les mer »
Handeland

Tre myter om kokende vann, som ikke holder vann

I disse Covid-19 tider er det blant annet også viktig med god hygiene på kjøkkenet. Selv om den første Quooker-kranen ble solgt allerede i 1985, lever det likevel flere myter om kokende... Les mer »
drikkevann

Kan bli vannstopp på Værøy

Værøy kommune opplyser om at det kan komme korte vannavbrudd i forbindelse med arbeid ved Sørland vannverk, opplyser Avisa Lofoten. Det vil i perioden 12. til 16. juli mellom kl. 01.00 og... Les mer »