sintef

Steng vannet på hytta før frosten kommer

Den første frostnatta er like om hjørnet. Med noen enkle tiltak unngår du kostbare vannskader på hytta. Antall vannskader på norske hytter øker, og skadene skjer spesielt i forbindelse med den første... Les mer »
Handeland

Tre myter om kokende vann, som ikke holder vann

I disse Covid-19 tider er det blant annet også viktig med god hygiene på kjøkkenet. Selv om den første Quooker-kranen ble solgt allerede i 1985, lever det likevel flere myter om kokende... Les mer »
drikkevann

Kan bli vannstopp på Værøy

Værøy kommune opplyser om at det kan komme korte vannavbrudd i forbindelse med arbeid ved Sørland vannverk, opplyser Avisa Lofoten. Det vil i perioden 12. til 16. juli mellom kl. 01.00 og... Les mer »
vann

Vega i Helgeland uten vann

Vega kommune har satt krisestab etter at en stor lekkasje lørdag førte til at hele øykommunen mistet vannet, opplyser NRK. Befolkningen i øykommunen Vega på Helgeland i Nordland oppfordres nå til å... Les mer »
vannkraft

LESERINNLEGG: Regjeringens beslutning er en tragedie for norsk vannkraft

Nylig varslet regjeringen at de dropper alle forslagene fra det nedsatte kraftskatteutvalget. Det er en tragedie for alle som er positivt innstilt til at vi kan få betydelig mer ut av den... Les mer »
is vann natur

Isvarsel fra NVE: Hold avstand til innløp, utløp og trange sund i Nordland

Etter langvarig mildvær med regn og snøsmelting i lavlandet er det nå uvanlig store svake partier der vann strømmer under isen, slik som ved innløp, utløp og i trange sund. Dette gjelder... Les mer »
vann

Ny undersøkelse: Nordlendinger sløser mest vann

Over halve befolkningen bryr seg sjeldent eller aldri om hvor mye vann de bruker i det daglige, og nordlendinger er sammen med trønderne minst bevisste på eget vannforbruk. Det viser en undersøkelse... Les mer »
vann

Tar grep for å sikre vann- og avløpsnettet

Stadig flere kommuner og entreprenører krever riktig kompetanse for å sikre kontrollen over nye og gamle drikkevannsrør. Dette for at innbyggerne skal føle seg trygge på at vannet vi tapper i springen er rent.... Les mer »
lindex

Lindex og WaterAid lanserer prosjekt for kvinner og vann i Myanmar

Lindex og WaterAid lanserer et samarbeidsprosjekt for å øke tilgangen til rent drikkevann og sanitetstjenester samt forbedre hygieniske forhold i Myanmar. Prosjektet har som mål å styrke kvinner og jenter i lokalsamfunn... Les mer »
vann

Ny rapport: Drikkevannet i Norge er trygt

Tallene fra vannverkseiernes årlige innrapportering for 2018 bekrefter at de aller fleste i Norge har trygt drikkevann i krana. De fleste i Norge får drikkevann fra et stort vannforsyningssystem, og de større... Les mer »