vann

Ny plan for vannforvaltning i Nordland

Nordland fylkesting skal i neste uke vedta en oppdatering av Regional plan for vannforvaltning for 2022 – 2027. Tittelen på den nye planen er Vårt verdifulle vann.  Planen Vårt verdifulle vann, setter... Les mer »
drikkevann

Kokepåbudet i Rana utvides

Drikkevannet må kokes på grunn av risiko for bakterier. I tillegg til tidligere varslet Skansen og Langmoheia, gjelder kokepåbudet nå også for nedre Gruben, Steinbekkhaugen, Sagbakken, Revelmyra og Selfors, opplyser Rana kommune.... Les mer »
vann

Drikkevannet på Skansen og Langmohei må kokes

Drikkevannet må kokes på grunn av funn av bakterier i drikkevannet på deler av Skansen og Langmohei. Tiltak og ny prøvetaking er iverksatt, opplyser Rana kommune. Nytt varsel kommer når koking ikke... Les mer »
vann

Ny rapport: Nordmenn bruker mest vann i Norden

For andre år på rad lanserer GROHE initiativet Vannbarometeret, og årets kartlegging viser at nordmenns daglige vannforbruk er høyest i Norden. GROHE produserer baderomsløsninger og kjøkkensystemer, og nå lanserer selskapet Vannbarometeret, en... Les mer »
vann

Drikkevannet i Mo i Rana friskmeldt

Vannet fra Mo vannverk er nå friskmeldt, og kokevarselet for innbyggerne i Mo i Rana oppheves, opplyser NRK. Det betyr at vannet på Mo igjen er trygt å drikke uten koking først. Les mer »
vann

Redusert vannkvalitet i Rana

Fra og med i dag og til november 2021 vil alle abonnenter til Mo Vannverk motta vann fra reservekilden på grunn av vedlikehold, opplyser NRK. Drikkevannet blir i denne perioden tilsatt klor,... Les mer »
sodastream

Slik kan du enkelt redusere plastforbruket i 2021

Engangsplast finnes nesten overalt. I bomullspinnene på badet, i fruktposene i matbutikken og i take-away-koppen fra kaffebaren. Det kan derfor føles komplisert og vanskelig å unngå engangsplast i hverdagen, men det trenger... Les mer »
lofoten

Ønsker innspill på forvaltningen av vann i Nordland

Rent vann en forutsetning for alt liv på jorda. Nå kan du gi ditt innspill om hvordan vi skal forvalte vannet i Nordland og på Jan Mayen, opplyser Nordland fylkeskommune. Godt vannmiljø... Les mer »
vann

Kokevarsel for Fridal vannverk i Fauske

Det er sendt sms-varsling til alle berørte abonnenter der det beskrives at det er plassert vannpost ved Valnesfjord Helsesportsenter. I første omgang jobbes det nå med å etablere pumpeanlegg fra reservevannkilden (Trolovesvatnet)... Les mer »
if

Folk mister vannet fordi vannrørene fryser i bakken

Lite snø og kulde over store deler av landet fører nå til trøbbel for vannforsyningen for mange. Vannet i stikkledningene inn til boligene fryser til is. Forsikringsselskapet If har alene de siste... Les mer »