eiendom

Kartlegging viser mange byggfeil på boliger

Ny undersøkelse viser at byggfeil er et betydelig samfunnsproblem. Feilene kan spesielt knyttes til vann. Det har stor samfunnsmessig betydning hvilken kvalitet som er på boliger og bygninger. Byggfeil og andre mangler... Les mer »
vann

Minner om vannmåleravlesning i Vefsn

Vefsn kommune minner innbyggerne i kommunen om at det nå er tid for vannmåleravlesningen. – Det er nå tid for å lese av vannmåleren og siste frist for avlesing er 31.12.2022, opplyser Vefsn... Les mer »
vann

Ny plan for vannforvaltning i Nordland

Nordland fylkesting skal i neste uke vedta en oppdatering av Regional plan for vannforvaltning for 2022 – 2027. Tittelen på den nye planen er Vårt verdifulle vann.  Planen Vårt verdifulle vann, setter... Les mer »
drikkevann

Kokepåbudet i Rana utvides

Drikkevannet må kokes på grunn av risiko for bakterier. I tillegg til tidligere varslet Skansen og Langmoheia, gjelder kokepåbudet nå også for nedre Gruben, Steinbekkhaugen, Sagbakken, Revelmyra og Selfors, opplyser Rana kommune.... Les mer »
vann

Drikkevannet på Skansen og Langmohei må kokes

Drikkevannet må kokes på grunn av funn av bakterier i drikkevannet på deler av Skansen og Langmohei. Tiltak og ny prøvetaking er iverksatt, opplyser Rana kommune. Nytt varsel kommer når koking ikke... Les mer »
vann

Ny rapport: Nordmenn bruker mest vann i Norden

For andre år på rad lanserer GROHE initiativet Vannbarometeret, og årets kartlegging viser at nordmenns daglige vannforbruk er høyest i Norden. GROHE produserer baderomsløsninger og kjøkkensystemer, og nå lanserer selskapet Vannbarometeret, en... Les mer »
vann

Drikkevannet i Mo i Rana friskmeldt

Vannet fra Mo vannverk er nå friskmeldt, og kokevarselet for innbyggerne i Mo i Rana oppheves, opplyser NRK. Det betyr at vannet på Mo igjen er trygt å drikke uten koking først. Les mer »
vann

Redusert vannkvalitet i Rana

Fra og med i dag og til november 2021 vil alle abonnenter til Mo Vannverk motta vann fra reservekilden på grunn av vedlikehold, opplyser NRK. Drikkevannet blir i denne perioden tilsatt klor,... Les mer »
sodastream

Slik kan du enkelt redusere plastforbruket i 2021

Engangsplast finnes nesten overalt. I bomullspinnene på badet, i fruktposene i matbutikken og i take-away-koppen fra kaffebaren. Det kan derfor føles komplisert og vanskelig å unngå engangsplast i hverdagen, men det trenger... Les mer »
lofoten

Ønsker innspill på forvaltningen av vann i Nordland

Rent vann en forutsetning for alt liv på jorda. Nå kan du gi ditt innspill om hvordan vi skal forvalte vannet i Nordland og på Jan Mayen, opplyser Nordland fylkeskommune. Godt vannmiljø... Les mer »