Elbilsalget i august: – Burde vært høyere

elbilforening

I august endte elbilandelen i nybilsalget på 39 prosent. Hittil i år er markedsandelen for elbiler på 43,6 prosent. Norsk elbilforening mener elbilsalget burde vært høyere.

–  Vi er bekymret for at vi ikke vil nå vårt mål om 50 prosent markedsandel i 2019. Salget burde økt utover året. I fjor var det lange ventelister, mens i dag er flere elbilmodeller nærmest hyllevare, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. 

– Det er grunn til å tro at den store bompengedebatten i valgkampen har fått folk til å tenke seg om en eller to ganger før de kjøper elbil. Fritak eller rabatt i bomringen er en av de viktigste årsakene til at folk velger elbil og usikkerhet om fordelene bremser salget, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu. 

I tillegg mener Norsk elbilforening at deler av bilbransjen tilpasser seg de nye utslippskravene fra EU og utsetter nylanseringer og levering av større volum. 

Statistikken for nybilsalget er levert av Opplysningsrådet for veitrafikken. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.