Dyre konfirmasjonsgaver bør forsikres

codan

I løpet av våren er det konfirmasjoner over hele landet. Mange av konfirmantene får så dyre gaver at de burde forsikres ekstra, råder Codan Forsikring.

– Får konfirmanten gaver på over 25 000 kroner, bør man vurdere en verdiforsikring. Da er det nemlig ikke sikkert den dekkes av reise- eller innboforsikringen sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

– Både bunader og arvegods som smykker har ofte verdier som er langt høyere, sier Persson.

Å forsikre en bunad til 40 000 kroner har en årlig premie på rundt 300 kroner per år. Et smykke til 10 000 vil koste cirka 300 kroner i året. En egen verdiforsikring gjelder vanligvis over hele verden og dekker tyveri, tap og nesten alle uforutsette skader. Egenandelen ligger på rundt 10 prosent av verdien av objektet.

Blant objektene som verdiforsikres hos Codan, er bunader, smykker og dyre sykler blant de vanligste.

– En god regel er å kontakte forsikringsselskapet sitt hvis noen får eller kjøper ekstra verdifulle objekter. Noen gjenstander trenger du også en kopi av takst eller kvittering for å forsikre, sier skadesjef Annika Persson, som anbefaler alle å ta bilde av tingene sine for å gjøre forsikringsoppgjøret så raskt og enkelt som mulig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.