Dette er festkakene du bør lage i mai

pavlova

Konfirmasjon, 17. mai, skolearrangementer, loppemarked i korpset – det er alltid en kake som må bakes, og alltid for lite tid! Med halvferdige kaker i fryseren eller på toppen av kjøleskapet er du forberedt. Her er våre 7 kakefavoritter i mai som gir deg litt pusterom mellom slagene.

1. Pavlova alltid like populært. Lag bunnen ferdig i god tid, pakk den i et kjøkkenhåndkle eller papirpose og sett den på toppen av kjøleskapet eller et annet sted den ikke blir ødelagt. Eggekremen kan du også lage flere dager i forveien, den holder seg fint i kjøleskapet. Pynt til trengsel med frisk frukt og bær, og suppler med spiselige blomster og urter for skikkelig wow-faktor! 

2. Mørk, syndig brownies er manges favoritt. Den blir enda bedre når den får stå noen dager, og kan også fryses. Brownies kan se litt unnselig ut sammen alle de pyntede kakene, men det kan fikses med et dryss melis og roseblader. 

3. Sukkerbrød holder seg fint i fryseren minst en måneds tid, så du kan godt bake flere når du først er i gang. Del dem når de er halvtint, og dynk bunnene godt, så har du et perfekt utgangspunkt til en saftig bløtkake med masse krem. Eller prøv en nakenkake til en forandring! 

4. Suksessterte er uimotståelig, og både bunn og krem kan fint lages og fryses i god tid. Gå for den klassiske varianten med bare gul krem, eller pynt kaken med blomster og bær!

5. En saftig gulrotkake passer til alle anledninger, og blir nesten enda saftigere etter et par dager. Gulrotkake tåler godt å fryses. Osteglasuren kan også lages på forhånd – den holder seg fint i kjøleskapet i 5-6 dager, minst!

6. Eplekake går aldri av moten. Vær ekstra raus med kanel og sukker! Kaken kan fint fryses, og smaker aller best om den får en runde i stekeovnen så den blir varm. 

7. En iskake er kjekt å ha i fryseren om det skulle bli for lite med andre kaker, og egner seg også veldig godt som dessert, om den pyntes litt ekstra.

Kilde: MatPrat og Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.