Dette bør du ha i bilen når snøen laver ned

vinter

Store deler av landet hadde stort snøfall og mye vind i helgen. Uten hjelpemidler er det fort gjort å stå fast i snøen. – De fleste av oss har kost og isskrape i bilen, men det er også lurt å ha en liten spade og kjetting eller lignende. Da er det lettere å komme seg videre når man blir overrasket av snøvær, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Når det kommer store snømengder er man fort hjelpeløs når man skal ut på veien og kommer til en nedsnødd bil. Har brøytebilen vært der i tillegg, ligger det en real snøfonn og pakker inn bilen.

– Da er det gull å ha en liten spade tilgjengelig i bilen. Når man har kostet bilen fri for snø, får man spadd vekk nok snø til å komme seg avgårde, sier Sødal.

Store snømengder gjør også at det er lettere å kjøre seg helt fast. Når det kommer så mye snø på kort tid rekker ikke brøytemannskapene rundt raskt nok. Kjører man seg fast er gode råd dyre om man ikke har hjelpemidler i bilen. Kjetting eller det som kalles autosokk er det beste, men kan være litt vanskelig å få montert på hjulene om man ikke har gjort det før.

– Det enkleste hjelpemiddelet er “kjetting på boks” som man sprayer på hjulene. I mange tilfeller holder dette klisteret for å komme seg løs, mener Nils Sødal. – Men det aller beste er kjetting eller autosokk, fortsetter han.

Så hadde du problemer i helgen er det lurt å få tak i hjelpemidler slik at du slipper å stå fast ved neste store snøfall.

– Velger du å kjøpe kjetting, er det lurt å trene litt på å legge den på. Da slipper du å fikle for mye når du står fast med bilen i kulda, avslutter Nils Sødal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.