DEBATT: No go-soner i Oslo?

oslo rådhus

Akkurat nå raser debatten i store norske medier om det finnes «no go-soner» i Oslo. På den ene siden rapporterer for eksempel Aftenposten at Natteravnene stopper patruljering i Oslo-bydel etter hendelser.

Under et angrep forrige helg ble det kastet stein og ropt ukvemsord mot natteravnene på Stovner og Vestli i Oslo fra et 20-tall ungdommer. Det samme gjentok seg lørdag kveld fra seks-syv personer, ifølge Aftenposten.

– Det stemmer at vi er blitt enige med politiet om å ta en midlertidig timeout for patruljering i Vestli-området, sier Lars Norbom, generalsekretær i Natteravnene til Aftenposten.

Politiforum.no rapporterer at i Oslo skal nylig politiet ha blitt angrepet av en maskert ungdomsgjeng. Natteravner truet, en mann skutt og drept og en annen mann ble skutt i foten. Også Resett spør om det nå er en no go-sone i Grorud.

Men på den andre side forteller byrådsleder i Oslo, Raymon Johansen fra Arbeiderpartiet, at «Oslo er trygt» til VG.

Men det har vært mange alvorlige hendelser i Norges hovedstad den siste tiden.

– I tillegg til all annen kriminalitet, har det for eksempel vært ni skuddepisoder i Oslo bare siden februar, ti med helgens på Vestli, skriver Human Rights Service.

På tross av dette uttaler Raymon Johansen (Ap) at «Groruddalen og Holmlia er trygge», ifølge Document.

Som følge av alle hendelsene i Oslo har justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) besluttet å sette inn 30 nye politifolk for å trygge områdene, ifølge Aftenposten.

Er vi i ferd med å få no go-soner i Oslo? Eller er dem allerede her?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.