«Blodsbrødre» er TV 2s nye dramasatsing

tv2

19. januar er det premiere på «Blodsbrødre» på TV 2 Play, en hardtslående krimthriller fra gjengmiljøet i Oslo. Serieskaper og regissør er Ole Endresen, kjent for flere internasjonale serie-suksesser.

Du kan ta gutten ut av gjengen. Men kan du ta gjengen ut av gutten?

«Blodsbrødre» kan beskrives som «Snabba Cash» møter «City of God», med en touch av «The Wire». Det er en klassisk historie om vennskap, røtter, identitet og lojalitet, hvor hovedpersonene stilles overfor de store, hjerteskjærende dilemmaene i livet. 

Vi følger politimannen Moaz, som etter noen år i tjenesten overføres fra Oslo vest til drabantbyen øst i Oslo, hvor han selv har vokst opp. Der skal han delta i bekjempelsen av den kriminelle gjengen Enemiez. 

Moaz bærer imidlertid på en hemmelighet: Han var selv medlem av Enemiez før han flyttet som 15-åring, og den nåværende gjenglederen Rami, var hans beste venn. 

Rami kjemper for å beholde kontrollen over drabantbyen, og tvinger Moaz til å bli deres kontakt på innsiden av politiet. Etter hvert vikles Moaz stadig dypere inn i gjengens nett, og slites mellom lojaliteten til politirollen, og til bestevennen som han står i fatal gjeld til fra oppveksten. 

Alt står på spill for Moaz. For hvem er du egentlig hvis du svikter din beste venn?

I rollen som Moaz finner vi Emir Zamwa, mens Rami spilles av Mohammed Youssef. På rollelisten er også Ishak Kaya, Janne Heltberg, Ingvild Lakou, Shaniaz Hama Ali, Karin Klouman, Per Kjerstad, M. Lamin Saho, Nokokure Celine Dahl, Heidi Toini, Carina Thyvold, Lars Reiersen m.fl. 

Serieskaper og regissør er Ole Endresen, kjent for internasjonale publikumssuksesser som «Young Wallander» (Netflix, 2020), «Bulletproof» (Sky, 2018) og «Lilyhammer» (Netflix, 2012). 

Rollegalleriet i «Blodsbrødre» er bygget opp av omfattende streetcasting.

– Jeg ville lage en serie som styrte bort fra klisjé-oppfatningene om disse miljøene, med fokus på at livet sjelden er sort-hvitt noe sted. I «Blodsbrødre» er de kriminelle mer enn bare kriminelle, og politiskiltet ikke nødvendigvis skillelinjen for høy etisk standard. I jakten på troverdighet i skildringene har jeg valgt å satse hardt på upolert råstoff foran kamera. Castingen er alltid en nøkkel, og den lener seg definitivt mer på levd liv enn på teaterskole denne gangen, sier Ole Endresen.

«Blodsbrødre» er produsert av Monday Scripted. Produsent er Cecilie Tidemann, co-produsent er Sajid Malik, og eksekutiv produsent er Lasse Hallberg.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, tror serien både vil overraske og fenge seerne. 

– Serieskaper Ole Endresen har med «Blodsbrødre» skapt et moderne, relevant og fengslende krimdrama som er tett på norsk virkelighet. Serien utfordrer stereotypier og fordommer knyttet til gjengkriminalitet, og den forfriskende og dyktige casten forsterker følelsen av autentisitet. Dette er et litt annerledes TV 2-prosjekt som vi gleder oss til å vise frem for et seriesultent publikum, sier Haldorsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.