Bli med på Strandryddeuka 2019

strandryddig

Strandryddeuka 2019 nærmer seg, og tusenvis av frivillige planlegger nå årets ryddeaksjoner. Startskuddet går i Geiranger og på Lillehammer mandag 29. april.

For tredje år på rad, inviterer Hold Norge Rent til en hel uke med vårrydding. I år finner Strandryddeuka sted fra 29. april til 5. mai.

Mandag 29. april inviterer Hold Norge Rent til nasjonal kick-off for rydding langs kysten i Geiranger og for rydding i innlandet på Lillehammer. 

Flertallet av frivillige velger å rydde på Strandryddedagen som er Norges største kollektive ryddedugnad og høydepunktet i Strandryddeuka. Men i år har Hold Norge Rent også valgt å dele Strandryddeuka inn i seks temadager i tillegg til selve Strandryddedagen.

– Vi håper temadagene bidrar til inspirasjon og mobilisering, sier Hold Norge Rents nye ryddegeneral, Fanny Pindsle.

Alle som ønsker å bidra, oppfordres til å melde inn ryddeaksjoner i Hold Norge Rents ryddeportal. Dette skaper grunnlaget for en nasjonal oversikt over hvor det ryddes og gir verdifull informasjon om mulige kilder til forsøplingen.

– Og husk at det er viktig å ha en plan for avfallshånderting. Ryddeaksjonen ikke er over før avfallet er håndtert, sier Pindsle.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.