Batterinyheter fra Husqvarna: Sammenleggbar gressklipper og trimmer for mindre hager

handeland

Husqvarna oppgraderer batteriserien for små og mellomstore plener og hager. Den nye trimmeren har en roterbar funksjon som gjør det enkelt å trimme både gress og gresskanter.

Den nye batterigressklipperen er kompakt og kan enkelt transporteres og krever mindre oppbevaringsplass. Begge produktene er lette, ergonomisk utformet og svært enkle å anvende, selv for de teknisk uerfarne.

– I våre brukerundersøkelser ser vi at ergonomi og funksjonalitet er viktig. Derfor har vi fokusert på det i vårt nye design på gresstrimmere og gressklippere. Dette er intuitive produkter som er enkle å anvende uavhengig av forkunnskaper, sier Magnus Moberg, produktspesialist hos Husqvarna.

Husqvarna utvider sitt produktsortiment med den nye 110iL som er smidig, effektiv og lett å anvende. 110iL er utviklet spesielt for kantklipping, og med sitt støttehjul blir jobben smidigere å manøvrere slik at det blir enklere å få rette gresskanter. Brukeren kan trimme uten å måtte tenke på å forlenge trimmertråden, da dette gjøres automatisk med 110iL.

Den nye trimmeren gjør det også lettere å unngå skader på trær og planter takket være den sammenleggbare plantebeskytteren (Plant Guard). Det nye designet har gjort trimmeren enklere å bruke og oppbevare gjennom det nye delbare teleskopskaftet. 

De nye gressklipperne LC 142i og LC 142iS gjør det enklere å klippe gressplenen. Batteriklipperne startes med et enkelt trykk på klipperens håndtak. Flere ulike klippemodus regulerer riktig kraft til riktig tid. I tøffere gress økes effektiviteten automatisk og ved lettere klippen spares energi på tilsvarende måte. På denne måten forlenges batteriets klippetid.

En stor fordel med de nye gressklipperne er at både oppbevaring og transport forenkles ved at håndtaket enkelt kan felles ned, noe som gjør klipperne mindre og mer håndterbare. Det ergonomiske håndtaket er designet for høy komfort og enkel betjening. -iS- versjonen er enda enklere å anvende da den er selvgående. 

Husqvarna lanserer også en annen batterigressklipper, LC247i. Den har samme funksjoner som LC 142i/iS, men med to batteriholdere i stedet for én, som gir den lengre kjøretid.

LC 247i har et ergonomisk design og et lett komposittskap.

LC 142i/iS samt LC 247i kan brukes til mulching med tilbehøret Bioclip. 

Husqvarnas 36V batteri-system gjør at samme batteri kan anvendes til flere ulike verktøy.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.