Arbeidsmarkedsundersøkelsen 2023: 97 prosent av masterstudentene i jobb

bi

Konsulenter, analytikere og revisorer er de vanligste stillingstitlene for nyutdannede studenter med mastergrad fra BI, som var nærmest fult sysselsatt i 2022. Totalt var 97 prosent i jobb 6 måneder etter graduering, ifølge Handelshøyskolen BIs arbeidsmarkedsundersøkelse for 2023.

Dette er en oppgang fra 95 prosent i fjorårets undersøkelse og 86 prosent i pandemiåret 2021.

-En av våre viktigste oppgaver som utdanningsinstitusjon er å sørge for at studentene våre får ferdigheter som trengs for å lykkes når de skal ut i jobb og bruke det de har lært i praksis. Når så godt som alle masterstudentene har fått seg jobb etter graduering vitner det om at studentene våre har en kompetanse det er stor etterspørsel etter i et arbeidsmarked med høy temperatur, sier rektor Karen Spens ved Handelshøyskolen BI.

Blant BIs Siviløkonomer er 97 prosent i jobb seks måneder etter endt utdanning, mot 94 prosent i fjorårets undersøkelse.

Ifølge årets arbeidsmarkedstall hadde til sammen 89 prosent av masterstudentene fått jobb før fullførte studier, en oppgang fra 83 prosent i fjor. På bachelornivå hadde 60 prosent av studentene skaffet seg jobb før graduering. Seks måneder etter endt studie er 87 prosent av bachelorstudentene i jobb.

Bank-, finans- og forsikringsbransjen ansetter flest BI-studenter totalt sett (bachelor og master), etterfulgt av konsulentbransjen, IT-bransjen, og eiendomsmegling.

Gjennomsnittlig lønn for nyansatte BI-studenter med master økte med 7,1 prosent, fra 515.000 til 551.000. For bachelorstudenter økte gjennomsnittslønnen med 5,9 prosent til 476.000.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.