Advarer om hete hunder

sommer

Ekstremvarmen blir i meste laget for sjarmører i pels. Ikke bare mennesker merker temperaturer opp mot 30 varmegrader på kroppen om dagen. Den sterke varmen påvirker også hunder og andre kjæledyr.

– Hundens størrelse, pels, alder og helsetilstand har innvirkning på hvordan hunden takler de høye temperaturene, sier Kine Bjølsen Opstad, dyrepleier og ansvarlig for dyreforsikring i forsikringsselskapet If.

Hun peker på at hunder kan få heteslag og må til veterinær.

– Hunder med kort nese og trange luftveier har økt risiko for heteslag. Det samme gjelder dyr som er overvektige eller eldre, sier Opstad.

Det er høy daffefaktor for mange mennesker om dagen, men mange hunder klarer ikke å holde aktivitetsnivået nede, selv om det er varmt.

– Som hundeeier er det derfor viktig å ta hensyn til temperaturene. Forebygg overoppheting. Hunder svetter ikke slik vi mennesker gjør, de utveksler varme med luften rundt seg via tungen og poter, sier Opstad i If.

Hun sier at det er viktig at hunden alltid har tilgang til skygge og rent, frist vann.

– En annen ting å minne om, og som aldri kan gjentas for ofte: Forlat aldri hunden i bilen på varme dager. Hver sommer er det dessverre tragiske saker med hunder – og barn – som har blitt forlatt i bilen i stekende solvarme, sier Opstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.