7 av 10 unngår kollektivtransport hvis de kan

buss

I en fersk undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 71 prosent at de unngår kollektivtransport hvis de kan på grunn av fare for å bli smittet.

– Tilbudet av alternativer til kollektivtransport er avgjørende for de fleste, og da snakker vi helst om tilgang til bil. Andelen som unngår kollektivtransport hvis de kan er mindre i Oslo enn regionene rundt hovedstaden, og aller minst i Nord-Norge. Samtidig er det positivt at folk forsøker å begrense antall kontakt- og smittepunkter der de kan, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Andelen kvinner som svarer ja er høyere enn menn, 74 mot 69 prosent. Aldersgruppen 60+ år topper med 78 prosent, mens 18-29 år er lavest med 65 prosent.

Geografisk topper Viken og Innlandet, Agder og Sør-Østlandet med 74 prosent, mens antallet som svarer ja er lavest i Trøndelag og Nord-Norge med 67 prosent.

I undersøkelsen, som er foretatt av YouGov for Tryg Forsikring, svarer samtidig 33 prosent at de kjører bil oftere enn før på grunn av fare for å bli smittet ved bruk av kollektivtransport.

– Vi setter økt bilbruk i sammenheng med økte bilskader. I fjor hadde forsikringsbransjen over 900.000 bilskader, en økning på 3.5 prosent fra året før, viser tall fra Finans Norge. Det er ikke overraskende at så mange foretrekker bilen for å unngå smittefaren ved kollektivtransport. Det handler om smittevern, og er jo også noe myndighetene har oppfordret til, sier han.

Høyest andel som kjører bil oftere enn før finner en i Oslo og Viken med 36 prosent, og lavest i Agder/Sør-Østlandet, Trøndelag og Nord-Norge med 29 prosent.

Kjønnsmessig er det likt fordelt, men aldersmessig er andelen høyest blant bilister 18-29 år med 36 prosent, og lavest i gruppen 50-59 år med 28 prosent.

Bruker du bilen mer enn før anbefaler Tryg å sjekke forsikringens angitte kilometerstand, og justere den oppover hvis nødvendig.

– De fleste oppgir 12.000 kilometer i året når man tegner forsikring, men kjører du betraktelig lengre bør du justere det for å unngå en eventuell avkortning ved en trafikkulykke, sier Brandeggen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.