600 europeiske fagforeningsledere møtes i Wien

wien

Fagforeningsledere fra hele Europa samles i Wien fra tirsdag 21. til fredag 24. mai, når Den europeiske faglige samorganisasjonen (DEFS) avholder sin 14. ordinærekongress. Kongressen er åpen for media.

DEFS-kongressen sammenfaller med valg til nytt Europaparlament, som avholdes fra 23. til 26. mai i år. Valget vil bli avgjørende for fagbevegelsens gjennomslag i europeisk politikk. Spesielt bekymringsfullt er den økende oppslutningen til populister og høyreekstreme, som i år kan ta enda et nytt jafs inn i parlamentet. På 8. mars oppfordret organisasjonen kvinner til å stemme på kvinnelige kandidater som støtter likestilling og fagbevegelsens krav.

DEFS er en viktig aktør inn mot EU-systemet. Organisasjonen er representert på arenaer der Norge ikke har en stemme, og arbeider tett opp mot EUs institusjoner for å fremme fagbevegelsens krav. LO i Norge ønsker å øke DEFS’ kompetanse om den nordiske modellen, og at DEFS skal prioritere å styrke de nasjonale medlemsorganisasjonene. Temaer som europeisk minstelønn, grenseoverskridende tariffavtaler og mer europeisk integrasjon vil være sentrale utfordringer for nordisk fagbevegelse.

Kongressen avholdes hvert fjerde år, og er en stor begivenhet og viktig møteplass for europeisk fagbevegelse. Hit kommer 600 fagforeningsledere for nærmere 90 nasjonale organisasjoner fra 38 europeiske land, samt europeiske og nasjonale politiske ledere.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen leder delegasjonen på sju delegater og to varadelegater fra norsk LO: Peggy Hessen Følsvik, 1. nestleder i LO, Roger H. Heimli, 2. nestleder i LO, Julie Lødrup, førstesekretær i LO, Mette Nord, leder i Fagforbundet, Jørn Eggum, leder i Fellesforbundet og Egil Andre Aas, leder i LO Stat. Varadelegater: Jane B. Sæthre, leder av Norsk Jernbaneforbund og Dagfinn Svanøe, ungdomsleder i El og It Forbundet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.