60.000 nye kunder og tidenes overskudd for Norsk Tipping

norsk tipping

Rekordmange kunder, gode resultater med forebygging av spilleproblemer og tidenes største overskudd til gode formål. Norsk Tipping presenterte svært gode resultater på årsmøtet tirsdag.

Aldri tidligere har så mange spilt hos Norsk Tipping i løpet av et år: 2 021 575, for å være presis. Det er cirka 60 000 flere enn året før og det aller viktigste resultatet fra rekordåret 2018, mener adm. dir. Åsne Havnelid. 

90 prosent av alle som spiller i Norge, spiller hos Norsk Tipping, og ca. 150.000 av kundene er under 30 år.

Dette er gledelige resultater i en tid der presset fra uregulerte aktører er større enn noen gang, sier Åsne Havnelid. 

– Stor oppslutning blant spillerne styrker vår evne til å stimulere den delen av markedet som er minst forbundet med spilleproblemer. Stor oppslutning er viktig for å kunne løse den viktigste oppgaven vi er satt til – å forebygge spilleproblemer, sier Havnelid.

Norsk Tippings systematiske ansvarlighetsarbeid gir målbare resultater og påvirker enkeltmennesker. Forskningsprosjektet på selskapets proaktive samtaler med risikospillere har dokumentert at tiltaket har meget god effekt på kundene, bedre enn noe annet kjent forebyggende atferdstiltak. Suksessen har skapt ringvirkninger i form av at andre selskaper nå følger etter med lignende tiltak. Vi ser også at totalgrensen, innført i 2016, har god forebyggende effekt, slik meningen er. 

Voksende kundetall gir en annen hyggelig konsekvens: Overskuddet fra Norsk Tipping er rekordstort etter 2018. Over 5,5 milliarder kroner fordeles til en lang liste av gode formål over hele landet. Av dette har kundene selv, gjennom Grasrotandelen, fordelt rekordbeløpet 648 millioner kroner til lokale lag og foreninger som setter pengene i arbeid.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.