22. desember er julas store bulkedag

desember codan

De siste årene har 22. desember ligget på bulketoppen. – Glatte veier og julestress kan være en farlig kombinasjon, advarer Codan Forsikring.

10 prosent av trafikkuhellene med materielle skader i fjor skjedde i desember. Det kommer fram i tall fra Finans Norge, som viser at det i desember 2017 skjedde nesten 42 500 trafikkuhell.

– I desember er det snø og is mange steder i Norge. Det kan gi glatte og vanskelige kjøreforhold. I tillegg har mange av oss det travelt når vi er ute i trafikken i tida før jul. Glatte kjøreforhold og julestress kan være en farlig kombinasjon, advarer kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen i Codan Forsikring.

Minst dobbelt så mange uhell
I årene 2014-2016 var 22. desember den desemberdagen forsikringsselskapene mottok flest meldinger om trafikkuhell. Disse årene skjedde mellom 1781 og 2007 uhell denne dagen, viser Finans Norges tall. I fjor toppet mandag 18. desember med 1999 trafikkuhell, mens 22. desember lå like bak med 1986.

– Oppfatningen i bransjen er at rundt lillejulaften skjer flest trafikkuhell i desember. Våre tall bekrefter at 22. desember er den store bulkedagen. Antall skader denne dagen har de siste årene hos oss i Codan ligget mellom to og syv ganger over gjennomsnittet for skader på en dag, sier Richvoldsen.

Følge med på andre
– Selv om du har det travelt er det viktig å ikke la deg stresse når du kjører bil. Det er lurt å huske på at andre bilførere også kan være stresset og derfor følge ekstra godt med i trafikken, sier Richvoldsen.

Fakta:

Nesten 42 500 trafikkuhell skjedde i desember 2017. Det utgjør 10 prosent av alle trafikkuhellene i fjor.
Desemberdagen forsikringsselskapene mottok flest meldinger om trafikkuhell var i årene 2014-2016 den 22. desember. Mellom 1781 og 2007 trafikkuhell skjedde denne dagen.
I 2017 var det flest trafikkuhell mandag 18. desember, da det skjedde 1999 uhell. 22. desember lå like bak med 1986.
Forsikringsselskapenes utbetalinger for materielle skader skjedd 22. desember har de siste årene vært rundt 35 millioner kroner.
Codan Forsikring har de siste årene har mottatt mellom to og syv ganger flere skademeldinger 22. desember enn på en gjennomsnitts dag.

Kilde: Finans Norge og Codan Forsikring

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.