1 av 4 sykler om vinteren

natt sentrum

I en spørreundersøkelse for Tryg Forsikring og Trygg Trafikk svarer 28 prosent av de spurte syklistene at de også sykler om vinteren. – Antallet helårssyklister øker, spesielt blant de under 30 år. Med elsykkel er vinteren ikke lenger en utfordring, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

I spørreundersøkelsen, utført av YouGov, kommer det frem at det er flere menn enn kvinner som sykler om vinteren, og at den største andelen er studenter eller de med lavere inntekt.

– Vi ser av våre skadetall at flere og flere sykler om vinteren, blant annet økte antall tyverier av sykler med 20 prosent de første vintermånedene i fjor. I tillegg blir syklene dyrere, og en elsykkel med vinterutrustning kan fort koste 20.000 kroner eller mer, sier Brandeggen, som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Riktig utstyr og vedlikehold er viktig når du sykler om vinteren, og snø, slaps og strøsalt fører dessuten til ekstra slitasje.

– Om vinteren bør du ha piggdekk for å ha nok grep på glatta. Samtidig byr vinteren ofte på krevende lys- og siktforhold, da må du sørge for å se og bli sett i trafikken, vær årvåken, bruk alltid lys på sykkelen, både i mørket og på dagtid, og gjerne en refleksvest på kroppen. Og husk for all del å beskytte hodet med en god sykkelhjelm, sier Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk.

Trygg Trafikks beste tips for vintersykling:

  • Bruk piggdekk
  • Sørg for å bli sett med lys, refleks og sterke farger
  • Bruk sykkelhjelm
  • Vær årvåken i trafikken
  • Etabler en fast rutine for vedlikehold
  • Kle deg etter været
  • La sykkelen stå på de verste dagene
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.