1 av 4 sykler om vinteren

natt sentrum

I en spørreundersøkelse for Tryg Forsikring og Trygg Trafikk svarer 28 prosent av de spurte syklistene at de også sykler om vinteren. – Antallet helårssyklister øker, spesielt blant de under 30 år. Med elsykkel er vinteren ikke lenger en utfordring, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

I spørreundersøkelsen, utført av YouGov, kommer det frem at det er flere menn enn kvinner som sykler om vinteren, og at den største andelen er studenter eller de med lavere inntekt.

Les også:  YS har brutt forhandlingene med NHO

– Vi ser av våre skadetall at flere og flere sykler om vinteren, blant annet økte antall tyverier av sykler med 20 prosent de første vintermånedene i fjor. I tillegg blir syklene dyrere, og en elsykkel med vinterutrustning kan fort koste 20.000 kroner eller mer, sier Brandeggen, som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Riktig utstyr og vedlikehold er viktig når du sykler om vinteren, og snø, slaps og strøsalt fører dessuten til ekstra slitasje.

Les også:  Økonomi styrer nordmenns påskeplaner

– Om vinteren bør du ha piggdekk for å ha nok grep på glatta. Samtidig byr vinteren ofte på krevende lys- og siktforhold, da må du sørge for å se og bli sett i trafikken, vær årvåken, bruk alltid lys på sykkelen, både i mørket og på dagtid, og gjerne en refleksvest på kroppen. Og husk for all del å beskytte hodet med en god sykkelhjelm, sier Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk.

Les også:  Bilister skifter til sommerdekk for tidlig

Trygg Trafikks beste tips for vintersykling:

  • Bruk piggdekk
  • Sørg for å bli sett med lys, refleks og sterke farger
  • Bruk sykkelhjelm
  • Vær årvåken i trafikken
  • Etabler en fast rutine for vedlikehold
  • Kle deg etter været
  • La sykkelen stå på de verste dagene
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.