Nordmenn flest dropper alkohol på date

ungdom helse

Seks av ti dropper alkohol på første date, viser nye tall i anledning Valentines day. – Alkohol kan gjøre at du mister viktige signaler fra den du dater, sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i Av-og-til.

56 prosent oppgir at de droppet alkohol sist de var på første date eller på date med noen de ikke kjenner så godt. Det viser nye tall i en undersøkelse Respons Analyse har gjennomført for av og til.

– Det er positivt mange velger andre aktiviteter enn å «ta en øl» når de skal på date. Da blir presset mindre også på de som av ulike årsaker ikke vil drikke den dagen, sier Ragnhild Kaski.

Les også:  Moderne dating: Guide for nysingle nordmenn

På spørsmål om hvorfor de ikke drakk alkohol på daten, oppgir 55 prosent at de var på en aktivitet der det var unaturlig å drikke. 33 prosent av respondentene oppgir at de ønsket å gjøre noe annet på date enn å drikke. Én av fem sier at de ønsket å sjekke hvordan kjemien med daten var uten alkohol.

Mange oppgir at de vil ha full kontroll over hva de sier og gjør når de er på date.

– For mye alkohol innabords kan absolutt påvirke hvilke personlighetstrekk som kommer tydeligst frem. Hvis man vet at man har en tendens til helst å ville snakke mye selv eller dra noen vitser litt langt, så er det klart at alkoholen ikke vil hjelpe på der, sier Kaski.

Les også:  Kostbare hytteskader: Slik sikrer du hytta før høsten

Langt flere kvinner enn menn oppgir at de ikke drakk på daten fordi «Det er tryggest å ikke drikke når jeg treffer noen jeg ikke kjenner». 22 prosent av kvinnene oppgav dette som grunn, versus 2 prosent av mennene.

– Dessverre er det mange kvinner som føler på en utrygghet i dating-situasjonen og når det er alkohol inne i bildet. Det er tankevekkende, sier Kaski.

Les også:  Tinder datingtips: Slik swiper du inn høstflørten

Kaski påpeker at det ikke er et must at folk som er på date innimellom skal la være å drikke alkohol, men oppfordrer folk til å ofre alternativene en tanke.

– Alkohol på date er et tveegget sverd. På den ene siden kan det virke positivt, og mange føler de kan slappe mer av og åpne oss mer i møte med nye mennesker. På den andre siden kan det gjøre at vi blir for avslappet og at vi med det mister viktige signaler fra date-partneren, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.