Nordmenn flest dropper alkohol på date

ungdom helse

Seks av ti dropper alkohol på første date, viser nye tall i anledning Valentines day. – Alkohol kan gjøre at du mister viktige signaler fra den du dater, sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i Av-og-til.

56 prosent oppgir at de droppet alkohol sist de var på første date eller på date med noen de ikke kjenner så godt. Det viser nye tall i en undersøkelse Respons Analyse har gjennomført for av og til.

– Det er positivt mange velger andre aktiviteter enn å «ta en øl» når de skal på date. Da blir presset mindre også på de som av ulike årsaker ikke vil drikke den dagen, sier Ragnhild Kaski.

På spørsmål om hvorfor de ikke drakk alkohol på daten, oppgir 55 prosent at de var på en aktivitet der det var unaturlig å drikke. 33 prosent av respondentene oppgir at de ønsket å gjøre noe annet på date enn å drikke. Én av fem sier at de ønsket å sjekke hvordan kjemien med daten var uten alkohol.

Mange oppgir at de vil ha full kontroll over hva de sier og gjør når de er på date.

– For mye alkohol innabords kan absolutt påvirke hvilke personlighetstrekk som kommer tydeligst frem. Hvis man vet at man har en tendens til helst å ville snakke mye selv eller dra noen vitser litt langt, så er det klart at alkoholen ikke vil hjelpe på der, sier Kaski.

Langt flere kvinner enn menn oppgir at de ikke drakk på daten fordi «Det er tryggest å ikke drikke når jeg treffer noen jeg ikke kjenner». 22 prosent av kvinnene oppgav dette som grunn, versus 2 prosent av mennene.

– Dessverre er det mange kvinner som føler på en utrygghet i dating-situasjonen og når det er alkohol inne i bildet. Det er tankevekkende, sier Kaski.

Kaski påpeker at det ikke er et must at folk som er på date innimellom skal la være å drikke alkohol, men oppfordrer folk til å ofre alternativene en tanke.

– Alkohol på date er et tveegget sverd. På den ene siden kan det virke positivt, og mange føler de kan slappe mer av og åpne oss mer i møte med nye mennesker. På den andre siden kan det gjøre at vi blir for avslappet og at vi med det mister viktige signaler fra date-partneren, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.