Vil ha mindre plastproduksjon og mer innsyn i fiskeindustrien

plast søppel

Verdens største organisasjon for bevaring av havene, Oceana, er på Our Ocean konferansen i Oslo. Med seg har de støttespillerne Alexandra Cousteau og Cecilie Skog.

Oceana, den største internasjonale organisasjonen som utelukkende arbeider for bevaring av havet, etterlyser reduksjoner i plastproduksjon og økt gjennomsiktighet i den globale fiskeindustrien på Our Ocean-konferansen i Oslo i 2019. Konferansen, som fant sted 23. og 24. oktober, samlet ledere fra hele verden for å få dem til å forplikte seg til å beskytte og gjenopprette verdenshavene.

Siden 2014 har Our Ocean-konferansene generert forpliktelser til en verdi av over 245 milliarder kroner. Pengene har gått til å finansiere arbeid for å bevare havet. Resultatet er at mer enn 25 millioner kvadratkilometer hav har blitt tilbakeført eller beskyttet.

Alexandra Cousteau, oppdagelsesreisende, havforkjemper og seniorrådgiver for Oceana, synes det er perfekt at årets konferanse blir holdt i Norge.

– Dette er en nasjon hvis identitet og ånd er nært knyttet til havet. Nordmenn forstår, mer enn noen andre, at havets skjebne er vår felles skjebne. Vi tømmer havet for fisk og fyller det med plast. På bare et par generasjoner har vi gått fra en overflod til knapphet, fra rent vann og sand, til strandlinjer kvalt av plastsøppel. Vi må gjøre noe nå, sier Cousteua.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.