VIDEO: Lansering av dokumentarenserien «Jakten på Nerdrum»

jakten

Torsdag 26. april utgis første episode fra dokumentarserien “Jakten på Nerdrum” på fineart.no. Serien består av seks episoder som tar for seg Nerdrums liv og virke — fra hans tid som flyktning under 2. Verdenskrig til den kontroversielle skattesaken i nyere tid.

I denne Dan Brown-inspirerte dokumentar-serien — som er laget av Odd Nerdrums to sønner, Bork og Öde, og hans forhenværende elev, Jan-Ove Tuv — tas seeren med på en reise til ni land og atten forskjellige byer i Europa og Amerika — i jakten på Nerdrums inspirasjonskilder.

– Grovt sett så følger vi Nerdrums utvikling fremover i tid, samtidig som vi da går bakover i tid i historien, sier Jan-Ove Tuv i et intervju med Hanne Nabintu Herland om serien.

Bork -og Öde Spildo Nerdrum er filmskapere og en serie om deres far har vært noe de har tenkt på lenge. På Skavlan forklarte Öde at i motsetning til offentlighetens interesse for Nerdrum som person ønsker de i denne serien å fokusere på hans malerier og hans rolle som en ledende skikkelse i en internasjonal underverden innen kunstlivet.

Odd Nerdrum hadde følgende kommentar til dokumentaren da han gjestet Skavlan i mars:

– Sønner som skal lave en film om sin far, vil selvfølgelig angripe faren, og det har de også gjort, på en veldig rar måte. De har fortalt at deres far er en epigon som har kopiert og latt seg inspirere av forskjellige mestere opp igjennom historien.

Dokumentar-serien vil bli publisert eksklusivt ved nettstedet fineart.no hver torsdag frem til 31. mai.

Se videoen her:

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.