Trine Skei Grande åpner The Gathering 2018

data spill

Kulturminister Trine Skei Grande ser frem til å oppleve det kulturelle mangfoldet når hun i påsken besøker Norges største datatreff i Vikingskipet.

Det er under den offisielle åpningen av The Gathering, onsdag 28. mars at kulturministeren skal holde en åpningstale fra hovedscenen.

– The Gathering er frivillig ungdomskultur på sitt aller beste, og det er en ære å få lov til å åpne årets arrangement, sier kulturminister Trine Skei Grande.

The Gathering har etterhvert blitt et viktig arrangement i påsken for mange ungdommer.

– Siden 1996 har Vikingskipet vært en arena for kreativitet, mangfold og fellesskap i påsken. Jeg ser frem til å møte flere av deltakerne og de frivillige som gjør The Gathering til Norges største feiring av digital kultur, sier kulturministeren.

Samles i Vikingskipet
Hver påske samles over 6000 mennesker i Vikingskipet på Hamar for å spille, delta i konkurranser og dele sin kreativitet med hverandre. Det er et engasjert og inspirerende miljø hvor digital kultur blomstrer, gode venner finner sammen og nye vennskap oppstår.

– Dataspill og digital kultur er uten tvil den største fritidsinteressen blant barn og ungdom i dag. Det er nyttig at kulturministeren får sett The Gathering. Her får hun et inntrykk av fremtidens kulturliv og opplevd hva ungdommer får til når de blir gitt en mulighet til å utfolde seg innen teknologi. Vi håper hun blir inspirert av det hun ser og vil gjøre det enklere for engasjert ungdom å skape lignende festivaler og fritidstilbud der de bor, sier Simon Eriksen Valvik, kommunikasjonsansvarlig ved The Gathering.

Kreativt mangfold
På The Gathering tilbys i år et bredt spekter av aktiviteter. Blant disse er virtual reality, tegning, 3D-modellering, foto, musikk, film, programmering, spillutvikling, cosplay og e-sport. Flere av aktivitetene har mentorordninger hvor deltakerne får veiledning i arbeidet sitt. Det holdes også tilhørende foredrag og workshops knyttet til forskjellige temaer og teknikker.

Deltakerne får også oppleve konserter med Sandra Lyng, Katastrofe, Da Tweekaz, Caprino og HOURS. I samarbeid med SF Studios forvandles Vikingskipet til Norges største kino i forbindelse med visningen av action-thrilleren Ready Player One.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.