Traff blink med rutetilbud mellom Stokmarknes og Rotterdam: Nå dobles frekvensen

nortsea container

8. april i fjor startet NorthSea Container Line opp rutetilbudet mellom Rotterdam og Stokmarknes basert på omlegging av deler av innlogistikken til Skretting.

Litt over et år senere har det vist seg at rutetilbudet har slått an hos flere store aktører i regionen. Denne uken dobles frekvensen til ukentlige avganger.

Ukentlig avganger – med plass til mer
– For å forbedre tilgjengelighet og svare på etterspørsel i markedet utvider vi vår service ytterligere. Fra denne uken kommer vi til å tilby ukentlige anløp mellom Stokmarknes og Rotterdam. Vi har jobbet målrettet sammen med terminalen i over et år for å utvikle og forbedre rutetilbudet i regionen. Vi anløper med store spesialiserte containerskip som sikrer effektiv og pålitelig service. Vi anløper Rotterdam for oversjøisk last, denne lokasjonen knytter Europa med resten av verden. For shortsea last bruker vi Moerdijk som ligger mellom Rotterdam og Antwerpen. Lokasjonen er ideell for å kunne levere varer i større områder i Europa for dør-til-dør last, sier administrerende direktør Arne Jakobsen.

Omfavner nytt tilbud
– Flere selskap har vist interesse og startet skipninger med tilbudet på Storkmarkenes i løpet av det siste året. Nytenking og innovasjon i Supply Chain hos Skretting og tilrettelegger Kuehne + Nagel har vært en svært viktig premissgiver for oppstart av tilbudet, det er nå gledelig å se at andre selskaper følger etter, sier Jakobsen.

– Blant annet har Biomar og Nordlaks vært svært positive til tilbudet, og har lenge ønsket å benytte sjøveien i større grad. Biomar har vært en lojal bruker av sjøtransport, men har ikke fått containertrafikken nærmere fabrikken enn nå, ved valg av Stokmarknes som hovedterminal. Nordlaks som nabo til terminalen får endelig transportmulighet utenom vei, hvorav containerne kan sendes til hele verden direkte fra fabrikk. «Lasten beveger seg sjøveien, og dette betrakting nærmere fabrikk enn ved tidligere transporttilbud. Vi ser en trend der volumet over Stokmarknes fremdeles er økende, avslutter Jakobsen.

Fra uke 17 starter NorthSea Container Line med ukentlige anløp mellom Stokmarknes og Rotterdam.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.