Tips til et vellykket julebord

diageo

Startskuddet er gått for julebordsesongen og tusenvis av mer eller mindre rutinerte festdeltagere inntar nå landets restauranter og barer.

Julebordet skal være en positiv sosial begivenhet for alle – en mulighet til å feire året som nærmer seg slutten, bli bedre kjent med kollegaer og kunne prate med sjefen på nøytral grunn. Likevel ender det for noen som en kveld en vil glemme fremfor å huske.

– Denne julen vil Diageo igjen gjennomføre vår «Drink Positive» kampanje. Kampanjen oppfordrer alle Diageo-ansatte til å være talspersoner for ansvarlig drikking, enten med venner og familie eller de menneskene vi møter gjennom jobbene våre. Vi er stolte av vårt bransjeledende arbeid for å fremme moderat drikking og takle skadelig atferd, sier Camilla Evang i Diageo Norway.

Tross gode intensjoner, god mat, nyrenset dress eller kjole kan fort julebordet bli en lite trivelig affære med langsiktige konsekvenser dersom man trår feil. I Norge har vi en god og lang tradisjon med å lytte til erfarne fjellfolk – i julebordsesongen vil det lønne seg å lytte til erfarne utelivsfolk!

Camilla Evang, Senior. markedssjef i Diageo Nord-Europa og ansvarlig for den norske avdelingen av Diageo, verdens ledende alkoholprodusent, har gjennom sin karriere sett og hørt det meste norsk restaurant og uteliv har å by på. Hun har følgende råd til glade juleborddeltagere:

1. Husk at alkoholen i øl, vin og brennevin påvirker deg på samme måte. Det er ikke hva du drikker, men hvor mye du drikker som betyr noe.

2. Drikk vann og andre alkoholfrie drikkevarer mellom drinkene. På den måten får du en hyggelig kveld som du faktisk husker!

3. Få i deg mat før du starter med alkoholen, ikke drikk på tom mage! Dette vil sørge for at kroppen din prosesserer alkoholen saktere.

4. Ta vare på deg selv og andre. Hjelp kollegaer som kanskje har fått for mye å drikke og sørg for at de kommer trygt hjem.

5. Planlegg hvordan du skal komme deg hjem. Bestill en taxi på forhånd og husk – aldri bland alkohol med bilkjøring!

– Vi ser en merkbar bedring i norsk drikkekultur. Folk drikker seg mindre fulle og krever kvalitet. Jeg håper at trendene vi har sett i forhold til det å velge premium kvalitet og heller drikke litt mindre også vil tas inn i julebordsesongen. Velg god kvalitet fremfor kvantitet, og pass på at du drikker nok vann. Da blir julebordet en opplevelse du husker med glede, sier Camilla Evang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.